USKORO OTVARANJE VRTIĆA U BARIČU

Predstavnici opštine Obrenovac obišli su završne radove na izgradnji vrtića u Bariču. Objekat koji će biti  od izuzenog značaja, budući da će u velikoj meri uticati na smanjenje liste čekanja za upis dece u vrtiće, kompletno je završen, kao i parking prostor i pristupna saobraćajnica. Vrtić ”Kolibri” dobiće novih 9 soba i multifunkcionalnu salu, kao i idealne uslove za boravak dece i rad. Naime, novi objekat ima oko 1500 metara kvadratnih i veći je nego prethodni, te će i veći broj dece imati priliku da ovde boravi.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, Goran Ćirić, rekao je da je u toku izgradnja pristupnih saobraćajnica oko obdaništa. Radnička ulica koja se rekonstruiše nakon dugog niza godina dobiće potpuno novi izgled. Duž cele ulice biće rasplanirani kontejneri koji su do sada bili u boksu prekoputa starog vrtića i ružili ovo naselje, a po završetku svih radova Javno komunalno preduzeće Obrenovac će pristupiti postavljanju novih sudova za smeće, koji će stajati na posebno oivičenim mestima.

Vrtić u Bariču urađen je po najsavremenijim standardima, jedino što trenutno nedostaje je dečije igralište a prema rečima predsednika opštine Obrenovac i ono će uskoro ulepšavati ovaj prostor na radost najmlađih.

„Čekamo Meitu, oni su nam obećali da hoće da urede jedno igralište ovede u Bariču i mi ćemo tražiti da to bude ovo ovde igralište u Koloniji. To će dati jedan novi sjaj ovom naselju. Naravno, tu je u planu da ispratimo konkurse kada su u pitanju rekonstrukcije fasada na ovim zgradama i naravno tu ćemo se naći našim sugrađanima kada je u pitanju pomoć oko administracije, oko svih drugih stvari, kako bi ovo naselje zasijalo i dobilo onaj izgled kakav treba da zaslužuje jedno staro radničko naselje u našoj opštini.“- rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

Otvaranje vtića u Bariču planirano je početkom maja meseca.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *