USKORO POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE U ORAŠCU I DRENU

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, najavio je da će do kraja tekuće godine biti započeti radovi na izgradnji 19 kilometara mreže vodovoda u mesnoj zajednici Orašac i 16 kilometara mreže u mesnoj zajednici Dren, dok je za narednu 2024. godinu planirano da se uradi 17 kilometara vodovodne mreže u mesnoj zajednici Ljubinić i u donjem kraju Vukićevice.

„Potrebno je da svi imamo pitku, gradsku vodu, a izgradnjom vodovodne mreže i u ovom delu opštine Obrenovac, životne potrebe meštana Orašca i Drena biće jednako zadovoljene kao i građana ostalih delova opštine. Ovom prilikom zahvalio bih građanim koji su verovali da ćemo ispuniti njihova očekivanja i zahteve, te da ćemo izgraditi vodovodnu mrežu i u ovim delovima opštine Obrenovac.“ – rekao je Stanojević.

Projekat širenja vodovodne mreže realizuje se u saradnji sa Gradom Beogradom i Vladom Republike Srbije. Za nastavak širenja vodovodne mreže u mesnoj zajednici Orašac, Grad Beograd je opredelio sredstva u iznosu od oko 100 miliona dinara, dok je za izgradnju vodovoda u mesnoj zajednici Dren iz gradskog budžeta bilo potrebno izdvojiti 87 miliona dinara.

„Skupština Grada Beograda opredelila je 169 miliona dinara za Orašac i Dren, a javna nabavka biće otvorena 22. novembra. Budući da mreža vodovoda nedostaje još samo u tri seoske mesne zajednice Orašac, Dren i Ljubinić, iskoristio bih priliku i zahvalio bih nadležnim službama JKP ”Vodovod i kanalizacija”, što su predano radili na izgradnji novih bunara u Obrenovcu, jer bez izgrađenih pet bunara ne bismo imali dovoljne kapacitete vode.“ – rekao je gradski menadžer Miroslav Čučković.

Predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević, je naglasio da će radovi na izgradnji vodovodne mreže na teritoriji opštine Obrenovac u potpunosti biti završeni do kraja 2024. godine, tako da bi 2025. godine celokupna teritorija opštine Obrenovac biti pokrivena vodovodnom mrežom. Nadležni iz opštine Obrenovac pozivaju sve meštane ovih delova opštine, da na vreme pribave potrebnu dokumentaciju, kako bi mogli da podnesu zahtev za dobijanje priključka na vodovodnu mrežu.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *