ZMAJEVCI ULEPŠALI ŠKOLSKO DVORIŠTE NOVIM SADNICAMA

Učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Obrenovca, vodeći se rečima Čika Jove Zmaja „Gde god nađeš zgodno mesto, tu drvo posadi…!“, danas su u školskom dvorištu zasadili 150 sadnica fotinije.

Inicijativa je potekla od Učeničkog parlamenta ove škole, a uz podršku Kancelarije za mlade Gradske opštine Obrenovac je i sprovedena u delo.

Kako je navela koordinatorka Učeničkog parlamenta, Ivana Mirosavljević, ova akcija je krenula kao ideja da se teren škole malo ogradi od naselja, ali i da se oplemeni i ozeleni školsko dvorište i sa tim ciljem su konkurisali za sredstva namenjena omladinskim projektima.

Naime, Kancelarija za mlade i Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Divac omladinskim fondom ove godine finansira preko 20 omladinskih projekata koji su izabrani na konkursu. Jedan od podržanih projekata je i projekat Učeničkog parlamenta OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

„Ono što je najbitnije u ovom programu jeste da baš mladi ljudi daju ideje za napredak i razvoj naše opštine i kada vidite projekte koji pristižu godinama unazad, kao i ovaj projekat naših Zmajevaca, morate biti ponosni na to. Izuzetno smo ponosni i drago nam je da decenijama unazad uspešno sprovodimo ovaj program i pozivamo sve mlade da šalju svoje ideje, a mi smo tu da neke od tih ideja i realizujemo.“ – rekaom je načelnik Odeljenja za informisanje i brigu o mladima, Boris Bogdanovski.

Ekološko obrazovanje je sastavni deo vaspitno-obrazovnog sistema, te je i sama akcija podsticaj učenika na očuvanje životne sredine.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: KZM Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *