BIRAČKA MESTA OTVORENA TAČNO U 7 SATI

U Srbiji se danas na više od 30 biračkih mesta ponavljaju izbori za poslanike Skupštine Srbije, na kojima pravo glasa ima 19.543 birača. Ponavljaju se i izbori za odbornike Skupštine grada Beograda: na biračkom mestu broj 73 u gradskoj opštini Voždovac i biračkim mestima broj 15 i 122 na Novom Beogradu.

Dva biračka mesta u Nišu na kojima se ponavljaju izbori otvorena na vreme

U Nišu se danas glasanje ponavlja na biračkom mestu broj 22 koje se nalazi u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i na biračkom mestu broj 43 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“. Predsednica Gradske izborne komisije (GIK) Danijela Milićević izjavila je za agenciju Beta da su oba biračka mesta otvorena u sedam časova i da za sada glasanje protiče u najboljem redu.

Dodala je da pravo glasa na biračkom mestu broj 22 ima 1.738 birača, a na biračkom mestu broj 43 u birački spisak upisano je 1.425 birača.

Podsetila je da se oba mesta nalaze na području opštine Medijana.

Biračka mesta otvorena na vreme

Zoran Lukić izjavio je da su jutros u 7 sati otvorena sva tri biračka mesta u gradu Beogradu.

Podsetio je da građani danas do 20 sati imaju priliku da glasaju i biraju odbornike Skupštine grada Beograda na tri biračka mesta – u Osnovnoj školi „Dragan Lukić” i vrtiću „Pčelica” u opštini Novi Beograd, kao i u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” – istureno odeljenje „Brđani” u opštini Voždovac, prenosi RTS.

Na ova tri biračka mesta ukupno je upisano 4.629 birača.

Otvorena biračka mesta

Biračka mesta otvorena su u 7 sati, i tako će biti do 20 časova, a do zatvaranja biračkih mesta u toku je izborna tišina.

Izbori se ponavljaju na biračkim mestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra, kao i na onim mestima na kojima su poništeni rezultati glasanja zbog uočenih izbornih nepravilnosti.

Reč je o biračkom mestu broj 32 u Aranđelovcu, 5 i 26 u Koceljevi, 10 u Kosjeriću, 4 i 18 u Petrovcu na Mlavi, 6, 22, 25 i 37 u Svrljigu, 25 u Topoli, 16 i 8 u Ćupriji, kao i biračkim mestima 2 i 12 u opštini Bojnik.

Glasanje će takođe biti ponovljeno i na biračkim mestima 28 i 24 u Babušnici, 23 i 18 u Velikom Gradištu, biračkom mestu broj 2, 24 i 45 u Vlasotincu, na biračkom mestu broj 23 u Trsteniku, biračkom mestu 15 u Žagubici, broj 40 u Lebanu, broj 8 Plandištu, broj 24 u Raški, broj 40 u Tutinu.

Glasaće se i na na biračkim mestima broj 22 i 43 u gradskoj opštini Medijana u gradu Nišu, kao i na biračkom mestu broj 87 u Subotici.

Izbori će biti ponovljeni i na četiri biračka mesta u opštini Kula, i to na biračkim mestima 1, 7, 21 i 33.

RIK je u petak poništio rezultate na još četiri biračka mesta – na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, na biračkom mestu broj 7 u Petrovcu na Mlavi, kao i na mestu broj 20 u Mionici.

U Beogradu će se ponovo glasati na biračkom mestu broj 73 u gradskoj opštini Voždovac i biračkim mestima broj 15 i 122 na Novom Beogradu. Beogradski izbori održani su istog dana kada i parlamentarni izbori.

Izvor : kurir.rs

Foto: Stefan Stojanović MONDO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *