DAJTE NAM DATUM, NAŠA BUDUĆNOST JE U EU

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je na panelu lidera u okviru Bledskog strateškog foruma da u Srbiji postoji veliki evroskepticizam, zbog toga što naša zemlja na članstvo u EU čeka više od 20 godina.

– Ljudima na Zapadnom Balkanu znači čak i da počnemo pregovore, čak iako to ne znači ništa ljudima u Evropskoj uniji. Dajte nam datum – poručila je premijerka Ana Brnabić na početku panela.

Dodala je da Evropska unija prema Zapadnom Balkanu često ima stav kao da ništa što urade nije dovoljno dobro.

Brnabićeva je istakla i da stoji pri svom ranijem stavu da Srbija i dalje nema „plan B“ i da je naša budućnost u Evropskoj uniji.

Panelu prisustvuje i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Premijerka Brnabić danas se na Bledskom strateškom forumu sastala sa liderima iz regiona Zapadnog Balkana. Premijerku je prethodno, u Kongresnoj dvorani Bled, dočekala ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon.

Da podsetimo, u Sloveniji je počeo Bledski strateški forum, koji se ove godine organizuje pod sloganom „Solidarnost za globalnu bezbednost“.

Na dvodnevnom skupu je najavljeno i učešće i specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Forum je vodeća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Održava se svake godine krajem leta u alpskom okruženju Bledskog jezera u Sloveniji.

Premijerka Brnabić je u nedelju uveče prisustvovala večeri koju je priredio slovenački premijer Robert Golob uoči početka Strateškog foruma na Bledu.

Izvor : Kurir.rs/RTS

Foto : Vlada Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *