DVA DANA – ČETIRI SVAĐE

Deo opozicije finiš predizborne kampanje koristi za međusobne obračune.

Interesantno je da je bilo dovoljno samo dva dana, odnosno 48 sati, da se opozicionari međusobno sukobe, izvređaju i upute jedni drugima različite optužbe.

Uključenje u emisiju

Aleksandar Jovanović Ćuta, Milos Jovanovic
FOTO: BETA EMIL VAS, BETA PEDJA VUCKOVIC

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta optužio je predsednika Novog DSS Miloša Jovanovića da je tokom gostovanja u emisiji „Utisak nedelje“ više kritikovao kolege iz opozicije koje izlaze na izbore, nego vlast.

Zanimljivo je da Ćuta nije bio učesnik pomenute emisije, već se kao gledalac javio da glasa za utiske, ali i da propita Miloša Jovanovića, čija stranka bojkotuje beogradske izbore, ali ne i lokalne.

– Druže, Miloše, ti potroši više energije na kritikovanje opozicije i reklamiranje bojkota nego što kritikuješ Vučića. Nije mi jasno kad si rekao da si jedino u Beogradu mogao da ubediš ljude iz svoje stranke da ne izađu na izbore, a druge nisi mogao. Na koliko tačno lokalnih izbora izlaziš? – upitao je, između ostalog, Jovanović.

Lider Novog DSS odgovorio je da nema utisak da kritikuje opoziciju.

Aleksić i Lazović protiv Jovanovića

Skupština Srbije, Miroslav Aleksić
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Tenzija u pomenutoj emisiji „Utisak nedelje“ bilo je i između dela opozicije okupljene u koaliciji Biram borbu, koja će učestvovati na izborima 2. juna, Radomira Lazovića i Miroslava Aleksića, i, s druge strane, Miloša Jovanovića.

Lazović i Aleksić su u pomenutoj emisiji istakli da izborni uslovi nisu gori nego 17. decembra, dok Jovanović smatra da su se mnoge stvari pogoršale od decembarskih izbora.

Tepićeva oplela po Lazoviću

Marinika Tepić, Radomir Lazović
FOTO: BETA AMIR HAMZAGIC, EPA ANDREJ CUKIC

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić žestoko je udarila na doskorašnjeg saborca, kopredsednika stranke Zeleno-levog fronta Radomira Lazovića zbog njegovih izjava u javnosti.

– To kažem jer me ljuti kada čujem njegove izjave da mi koji ne izlazimo na ove izbore se više ne borimo. Reći tako nešto za mene koja sam 13 dana štrajkovala glađu i trajno narušila svoje zdravlje, za moje koleginice Jelenu Milošević, Danijelu Grujić i druge poslanike, koji su želeli da održe vatru borbe protiv izborne krađe – rekla je ona u emisiji „Među nama“ na TV Nova i dodala:

– Nije tajna da su neke kolege još u izbornoj večeri želele da se prizna rezultat, da prihvate mandate i da se na neki način minimalizuje ta krađa, mislim da je to vrlo nekoretkno. Bojkota ne bi ni bilo da smo ostali složni. Bilo bi izbora, za koje se takođe borimo, ali na jesen.

Inače, Lazović je u nedelju u emisiji „Utisak nedelje“ govoreći o bojkotu 2020. godine naveo da je njegova organizacija tada bila za bojkot i dodao je kako misli da su pogrešili.

– Šta dobijamo mi bojkotom? Nikad na zajedničkim sastancima nisam dobio odgovor na to pitanje – izjavio je on.

Tepićeva je danas opet prozvala Lazovića, navodeći da je ljuta na njega jer on, kako ona tvrdi, u svojim izjavama pokušava da ponizi one koji su u decembru štrajkovali glađu zbog izbornih uslova.

Ona je prozvala i Sava Manojlovića, iz pokreta Kreni-promeni, za koga kaže da je iznenađena što mu je veći protivnik Dragan Đilas nego Aleksandar Vučić.

Ona je navela i da Manojlović „šok kampanjom“ prikriva nesposobnost da prikupi dvoljan broj adekvatnih potpisa, popuni listu ili napravi zakonski raspored u muško-ženskim odnosima.

Piper protiv Ponoša

Dragan Đilas, izbori, izbori 2023, glasanje, glasacko mesto, Zdravko Ponoš
FOTO: STEFAN STOJANOVIĆ/ MONDO

Uroš Piper, medijski koordinator stranke Novi DSS, oštro je u nedelju reagovao na društvenoj mreži „Iks“ na objavu Zdravka Ponoša, predsednika stranke Srbija centar (SRCE).

– Da li ovaj čovek oseća bar malo sramote što mu smeta rezultat u UN gde Srbija nije ostala u manjini, već je većina država sveta stala uz nju. U stvari očekivano, pa on je bio u timu koji je predao Briselu pregovore o KiM iz okrilja UN. Veliki „pobednik“ – naveo je Piper na društvenoj mreži „Iks“.

Naime, to je bila Piperova reakcija na objavu Zdravka Ponoša koji je, između ostalog, napisao:

– Sponzori rezolucije se nisu proslavili. O motivima da i ne govorimo. Ali šta ovaj režim slavi?

Izvor : Kurir.rs

Foto: Nenad Kostić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *