ISTEKAO ROK ZA PODNOŠENJE LISTA

Rok za podnošenje izbornih lista stranaka, koalicija i manjinskih lista za učešće na parlamentarnim izborima koji će biti održani 17. decembra istekao je u ponoć, a Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da se za glasanje na parlamentarnim izborima u inostranstvu odredi 81 biračko mesto.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je, na sednici Komisije u nedelju uveče, da su primili dopis Ministarstva spoljnih poslova Srbije koje je predložilo da se za izbore 17. decembra odredi 81 biračko mesto u inostranstvu “što je do sada rekordan broj u odnosu na neke protekle izborne cikluse”.

Za parlamentarne izbore koji je održavaju do sada je podneto 13 izbornih lista, s tim što je Republička izborna komisija naložila koaliciji “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina” da u roku od 48 sati otkloni nedostatak svoje izborne liste tako što će dostaviti najmanje 739 pravno valjanih izjava birača, koji podržavaju tu izbornu listu, overenih najkasnije 26. novembra.

Kako je rečeno, uz izboru listu je dostavljena 4.261 pravno valjana izjava birača koji podržavaju tu koaliciju, a potrebno je 5.000 potpisa da bi lista učestvovala na izborima.

Izborne liste do sada su ponedeli koalicija oko Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, koalicija stranaka Dveri i Zavetnici, koalicija NADA i Savez vojvođanskih Mađara.

Na izbornom lsitiću biće i koalicija „Srbija protiv nasilja“, manjinska lista Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata, dok će pod brojem devet biti izbrona lista Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Izborna komisija proglasila je i listu Koalicija za mir i toleranciju, Narodne stranke, kao i koalicije Dostaje je bilo i Socijaldemokratske stranke, dok lista Albanaca iz preševske doline ima dodatno vreme da ispravi nedostatke.

Izvor : N1

Foto : FoNet/FoNet TV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *