KO JE SLOBODAN CVETKOVIĆ, NOVI MINISTAR PRIVREDE

Skupština Srbije je izglasala Slobodana Cvetkovića kao novog ministra privrede Srbije. On na to mesto dolazi nakon što je njegov prethodnik Rade Basta smenjen, i nakon što je dužnost ministra privrede pripala Siniši Malom, ministru finansija.

Slobodan Cvetković bio je od 2014. godine do sada generalni direktor Novosadskog sajma. Cvetković je rođen 28. juna 1974. godine u Novom Sadu gde je završio osnovnu školu, Srednju mašinsku školu i Višu poslovnu školu ekonomsko-upravnog smera.

U zvaničnoj biografiji navodi da je radni odnos zasnovao na Fakultetu za preduzetni menadžment u Novom Sadu, kao menadžer fakulteta BK Univerziteta. Obrazovanje je nastavio na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo, pri Univerzitetu Braća Karić. Diplomirao je 2001. godine.

Bio je direktor Javnog preduzeća Sportski centar u Beočinu. Od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine. Navodi da je u istom periodu položio Stručni ispit za rad u državnoj upravi, uspešno završio međunarodni specijalistički kurs u organizaciji E.C.P.D. i Bredford Univerziteta, Velika Britanija, pod nazivom „Priprema, planiranje, evaluacija i upravljanje projektima“.

Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a od 2011. godine bio je član Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, na funkciji sekretara Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini.

Od marta 2013. bio je pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS seme.

Godinu dana kasnije imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije.

U martu 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, a potom i u martu 2015. i novembru 2022. Član je Izvršnog odbora Glavnog odbora i član Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini.

Izvor : Kurir.rs/Blic

Foto : Zorana Jevtić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *