KO JE UHAPŠEN NA KIM

Kosovska policija uhapsila je još jednog Srbina – Žarka Zarića iz sela Ljubožde u opštini Istok zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin porotv civilog stanovništva na Kosmetu, u periodu od 1998. do 1999. godine, potvrdio je za Kosovo onlajn njegov branilac, advokat Dejan A. Vasić.

Zarić je uhapšen danas u svojoj kući u selu Ljubožde, gde od 2017. godine živi kao povratnik, rekao je Vasić.

„Zarić će sutra u 10 sati biti izveden pred sudiju za prethodni postupak Osnovnog suda u Prištini koji će odlučivati o meri sudskog pritvora. Ja ću tokom dana posetiti pritvorenog Zarića“, rekao je Vasić.

Podseća da je ovo drugi povratnik u opštini Istok koji je uhapšen i osumnjičen za isto delo.

„Nedavno je pod istim sumnjama priveden i Gavrilo Milosavljević. Simptomatično je da su u poslednjih 11 privođenja – osumnjičeni prijavljeni na dan hapšenja“, rekao je Vasić.

Iz Kosovske policije ranije je saopšteno da je Ž.Z. tokom rata na Kosovu, u periodu od 1998. do 1999. godine, radio kao komandir podstanice policije u selu Rakoš u opštini istok.

Ovo je drugo hapšenje na KiM za navodni ratni zločin u Istoku, nakon što je sinoć na prelazu Merdare uhapšen Momir Pantić, kojem se na teret stavlja komandna odgovornost za događaje koji su se desili tokom rata na Kosmetu 1999. godine, u toj opštini.

Izvor : Kurir.rs/Kosovo online

Foto : Kosovo online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *