KZN OO SNS OBRENOVAC – NOVIH 500 ČLANOVA U OBRENOVCU KAO ODGOVOR NA NASILJE I NAPADE NA AKTIVISTE SRPSKE NAPREDNE STRANKE

U prostorijama Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Obrenovac u nedelju, 17. marta održana je Konferencija za novinare.

Povod za održavanje Konferencije za novinare su učestli napadi na aktiviste Srpske napredne stranke, ali i prijem oko 500 novih članova koji su se učlanili tokom prethodne nedelje. Novim članovima stranke obratili su se predsednik OO SNS Obrenovac Milorad Grčić i potpredsednik OO SNS Obrenovac Milan Marošanin.

„Ono što je najvažnije za naš večerašnji susret jeste povod ovog susreta. Neosporna je podrška svih Obrenovčana Srpskoj naprednoj stranci, politici Aleksandra Vučića, ali naš susret večeras pokazuje da se ta podrška povećava. Naime, vi ste svi, bar koliko ste se meni javljali, zgroženi događajima koji su se dešavali prethodnih dana. Ne treba da se podsećamo napada na Skupštinu, blokiranja autoputeva, pokušaja izmišljanja nekakve izborne krađe, ali napad, fizički napad na aktiviste Srpske napredne stranke je definitivno neoprostiv. Definitivno, oni znaju da njih narod neće, znaju da narod Srbije neće izdajničku vlast, da narod Srbije neće strane plaćenike, neće one koji pismeno traže da Srbi i Srbija budu optuženi za genocid. Zamislite tu ironiju. Dobro znate šta je Nemačka radila u toku Drugog svetskog rata, dobro znate kako su Srbi prošli preko Drine u prošlom veku i niko nije osuđen ni optužen za genocid. A Srbi koji su vodili samo odbrambene ratove, po želji današnjih takozvanih opozicionara, antisrpski nastojenih, traže da mi budemo za to optuženi. Vrhunac svega su događaji iz prethodne nedelje kada su fizički počeli da napadaju aktiviste Srpske napredne stranke. Zato vam hvala na ovoj podršci, neobično ali Srbi se uvek dižu na nepravdu. Tako je bilo i 804. godine davne, Srbi se uvek dižu na nepravdu. Vaše i moje i svih nas, građansko pravo je koju ćemo politiku da podržavamo. Da li politiku mira, ekonomskog razvoja, sigurnosti, prosperiteta ili neku koju zastupaju Đilas, Marinika i ostali oko njih. Neobična stvar, potvrda, jaka, mnogo jača potvrda za ovo što pričam se dešava u prethodnih nedelju dana. U prethodnih nedelju dana u Srpsku naprednu stranku, širom opštine Obrenovac, je učlanjeno 400 i nešto ljudi. Vas je večeras ovde sto, sa ljudima koji su ispred. Zahvaljujući vama izdajnici i strani plaćenici, neće krojiti sudbinu Srbije, neće voditi politiku i neće uništiti budućnost ni naše dece, ni naših unuka, kao što su se naši preci sedamnaeste, osamnaeste, uostalom i četrnaeste, izborili da mi danas uopšte postojimo i da uopšte imamo državu. Zato vam hvala svima u ime Srpske napredne stranke i siguran sam da će Obrenovac biti broj 1 na predstojećim izborima sa ovom podrškom, jer predstojeći izbori će definitivno biti borba za politiku. Naši politički suparnici, ja moram da kažem suparnici inače bi ih nazvao drugačije, se bore za vlast, ličnu vlast, a mi svi zajedno se borimo za politiku. Ta politika podrazumeva veće plate, radna mesta, novi most na Kolubari i sve ono što smo planirali u narednih pet godina da uradimo, mi imamo planova i za deset, ali Obrenovac je važan grad i u svakom smislu želimo da postignemo maksimalan nivo što se tiče srpskih mogućnosti i srpske države.“ – rekao je predsednik Opštinskog odbora SNS Obrenovac, Milorad Grčić.

Potpredsednik Opštinskog odbora SNS Obrenovac, Milan Marošanin, poželeo je dobrodošlicu novim članovima, zahvalio im se na ukazanom poverenju i naglasio da ga posebno pogađa kada neko kaže „vi opet krećete u kampanju“.

„Nikako da primete da naša kampanja traje 365 dana, da mi radimo 365 dana i zbog toga i zbog svega što se dešava u opštini Obenovac, zbog svog ovog napretka, došli smo u situaciju da se to poverenje prema nama, i Srpskoj naprednoj stranci, i politici Aleksandra Vučića, sve više povećava. A to što je uzrok i što je dovelo do toga da u poslednje vreme imamo sve više članova su bukvalno ti neprestani napadi na naše aktiviste, i na Voždovcu, i u Obrenovcu, i na mnogim drugim mestima. Moram da im poručim, a uz vas će sigurno tako biti, bićemo mnogo jači i bolji, izdržaćemo mi te sve napade i sve ovo što se dešava biće nama samo još veći motiv, da još više istrajemo i na kraju pobedimo. Kao što ste i vi došli večeras da se učlanite u Srpsku naprednu stranku, tako se dešava danima unazad. Pobedićemo bez obzira na sve pretnje i pritiske, jer mi imamo morala, mi smo spremni da mirnim putem dođemo do pobede. Nama ne treba motka, nama ne treba ništa, ni pretnje, nama je potrebna olovka i izlazak na izbore da pokažemo koliko smo jaki i da pokažemo da stojimo svi iza politike Aleksandra Vučića.“ – rekao je Milan Marošanin, potpredsednik OO SNS Obrenovac.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: SNS Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *