MITING LISTE „ALEKSANDAR VUČIĆ – BEOGRAD SUTRA“

Izborna lista lista „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ održala je miting u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Hala je popunjena sat vremena pred početak mitinga, a razvijen je veliki transparent na kome je napisana moćna poruka: “ I kad je protiv nas pola sveta, znamo da je naša zemlja sveta.“

Aleksandar Vučić je, pre početka obraćanja mnogobrojnim građanima, dočekan gromoglasnim aplauzom i skandiranjem.

„Izbori pred nama su važni. Videli smo kroz šta smo sve prošli. Mnogo puta je bilo teško građanima i državi ali smo uvek uspeli da se podignemo kao Feniks i da pokažemo da nije problem ako padnete, važno da svaki put ustanemo i da nastavimo da se borimo. Ovo sam rekao zbog toga što je lako kritikovati. Lako je reći ne sviđa mi se ovaj most, ova nova pruga, ne sviđa mi se ovaj avion, mogao bi da bude i veći. Pre samo 12 godina imali smo 550.000 ljudi manje zaposleno nego danas. Ima li većeg i značajnijeg podatka od toga. Promenili ste našu zemlju. Verovali ste u ozbiljnost i odgovornost. Praveći našu zemlju snažnijom da ćemo moći da se suprotstavimo onima koji bi da nam ruše zemlju. I to smo uspeli. Obraz Srbiji ne možete da uzmete.“ – rekao je Vučić.

„Znam koliko je važno da na izbore izađete, da ne pomislite da su izbori unapred završeni. Mnogo novca je uloženo da bi ova zemlja bila srušena. A na nama je da im kažemo da im to nećemo dati. Ponosan sam na svakog građanina Srbije koji se bori za svoju zemlju, teškim i napornim radom doprinosi napretku ove zemlje. Rođen sam u Beogradu, oca Srbina i majke Srpkinje. Ponosan sam na svakog Bošnjaka i Bošnjakinju, Roma i Romkinju, Rumuna i Rumunku, Mađara i Mađaricu. Svakog građanina koji se bori za svoju zemlju. Svi moraju da dobiju našu pruženu ruku i da čuvamo našu zemlju za svakog od nas, rekao je Vučić.

„Ponosan sam na sve što smo uradili. Zamislite, u ovom trenutku u Novom Sadu se grade tri nova mosta. Ti koji hoće da nas pobede, sprečavali su nas da gradimo mostove u Novom Sadu. Potrebno je da podignemo plate do 1.400 evra prosečno, svaki naš penzioner zaslužuje da živi bolje.  To je naš cilj, čeka nas težak i naporan rad. Nastavićemo da radimo, da dovodimo strane investicije, da nam zemlja napreduje i raste. Za prvo dete 500.000 dinara, za drugo 600.000 dinara. Da svako zna koliko nam je važno da imamo decu. Ovi izbori su iskazivanje vaše volje – hoćete li da zemlju dalje unapređujemo. A koju su to fabriku doveli u bilo koji grad u Srbiji? Nisu nijednu. Samo su katančili fabrike, uništavali našu ekonomiju. Nikada ne govore šta bi oni da izgrade. Jedino što govore je da mrze Vučića i da se dokopaju vlasti. Nemam ja ništa protiv što mrze Vučića, već što nemaju plan i što ne znaju šta bi, sve i da im neko pokloni vlast.“ – kazao je predsednik Srbije.

„Kada se završe izbori, nema trijumfalizma, velikog slavlja. Od tog trenutka morate da pokažete veću brigu prema ljudima. Počnite da razgovarate sa ljudima, pa i kada ne možete da im rešite problem, pokažite poštovanje. Teško vreme je pred celim svetom. Svi maštaju o sukobima. A ja maštam i učinićemo sve da sačuvamo mir. Nemamo dece za bacanje. Nikome nećemo dozvoliti da ruši naše nacionalne interese i da razbija jedinstvo našeg naroda gde god da žive Srbi. Nikome nećemo dozvoliti da to sruši. U Beogradu očekujem ubedljivu pobedu, nadam joj se. Zato je važno da pokažete ljubav prema Beogradu, ljubav prema Srbiji. Za sve ono za šta ste aplaudirali u UN. Vi ste bili ti koji ste mi pomagali. Primetili ste jednu stvar su mi zamerili svi. Zasmetala im je naša srpska zastava, rekao je Vučić i okupljenima pokazao zastavu koju je nosio u UN za vreme zasedanja Generalne skupštine.

„Pitaju se zašto toliko volimo svoju zastavu. Ova naša trobojka je danas simbol otpora, slobode i pobede. Svuda u Srbiji da pobedimo. Da ih pobedimo ubedljivije nego ikada. Svi na izbore! Za Srbiju sutra.“- poručio je Vučić.

Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika srpsku gradsku upravu, jer će samo tako biti dobar svim građanima – Bošnjacima, Mađarima, Slovencima, a kada nismo imali srpskog gradonačelnika, onda je bio dobar svima drugima, a najmanje Srbima, rekao je kandidat za gradonačelnika Beograda na listi „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ Aleksandar Šapić.

Odlučio sam da ne pričam puno o metrou, ni o Ekspu, da ne govorim mnogo o novim mostovima, tunelima, obnovljenim bulevarima, vrtićima, školama, svemu što je urađeno proteklih godina u Beogradu.Hoću da govorim o ljudima, jer uz sve kapitalne stvari, zaboravimo na ljude. Trudio sam se da brinemo o ljudima, uveli smo mnogo socijalnih mera da pomognemo koliko možemo, naveo je Šapić.

Neophodno je da u teškim vremenima i za svet i Srbiju, posebno posle ove sramne odluke protiv našeg naroda, budemo jedni uz druge, jedinstveniji nego ikada. Ne možete da podržavate one koji dele Beograđane na one koji žive u krugu dvojke i one koji žive na obodima grada. Ako hoćete da budete Beograd, morate da volite i one koji dođu u naš grad i čine našu lepu prestonicu, kazao je Šapić.

Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije i liderka stranke Zavetnici obratila se u ime stranke Zavetnici koja je deo velike koalicije.

– Okupili su se svi oni koji znaju da nema države bez slobode i slobode bez države. Prekoputa nas našle su se velike slike koje protiv nas nisu štedele ni snagu ni uticaj. Ali mi smo znali šta branimo. Borba je bila naša budućnost i Srbija je kroz tu borbu hodala podignute glave. Hteli su da prikažu svetu da je Srbija sama protiv svih. Nisu oni donošenjem rezolucije pokazali da više vole Bošnjake, već višak prezira prema Srbima, ali Srbija je imala poslednju reč. Srbija je postala predvodnik slobodnog sveta. Dok je Srbija vodila ovu borbu deo opozicije je odmagao, omalovažavali je i unižavali. Oni da su na vlasti bili bi kosponzori ove rezolucije. Arogantni razmaženi i lenji, jedino što imaju da ponude građanima je kako da sruše Vučića, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto:Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *