POKRET SOCIJALISTA PODNEO REZOLUCIJU O PRIDRUŽIVANJU SRBIJE BRIKS-u

Poslanici Pokreta socijalista, partije koju je osnovao Aleksandar Vulin, podneli su danas predlog rezolucije Skupštini o pridruživanju Srbije organizaciji BRIKS.

– Svesni činjenice da se svet u kom živimo nepovratno menja, izražavamo potrebu da se pred javnošću Republike Srbije otvori široki društveni dijalog o nespornoj činjenici da evropski put Srbije ima jasnu alternativu oličenu u procesu prikljucenja organizaciji BRIKS, kao trenutno najaktuelnijeg globalnog ekonomsko-političkog integrativnog procesa. Svet je posle tri decenije ponovo postao multipolaran, uz sve očitiji kraj političkog hegemonizma kolektivnog zapada – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Nedostatak otvorenog društvenog dijaloga, nametanje EU integracija kao gotovog rešenja i jedinog puta, uz licemerstvo briselske administracije, stalne političke ucene i zahtev za odricanje od dela državne teritorije, doveo je do toga da građani Srbije napokon masovno shvate da su žrtve dobro smišljene manipulacije kolektivnog zapada. Rezultat svega toga je činjenica da je blizu dve trećine građana članstvo Srbije u BRIKS shvatilo kao kvalitetniju i prihvatljiviju integrativnu opciju koja dugoročno gledajući nudi bolje izglede na brži i kvalitetniji ekonomsko-privredni razvoj. Da su građani Srbije na pravom putu govori zainteresovanost velikog broja zemalja da postanu deo ove organizacije.

Izvor : Kurir.rs

Foto : printscreen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *