PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNA PISMA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vućić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Kraljevine Norveške, Republike Finske i Kraljevine Kambodže.

„Sa posebnim zadovoljstvom primio sam danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Norveške Kristin Melosom, kao i ambasadora Republike Finske i Kraljevine Kambodže, Niklasa Lindkvista finlandinserbia i Bunpe Tana.

https://www.instagram.com/p/CxITO_lMlES/?utm_source=ig_web_copy_link

Na odvojenim sastancima, svima sam poželeo mnogo uspeha tokom mandata u Beogradu, u čiju će se gostoljubivost i sami uveriti, a posebno sam ih detaljnije informisao o geopolitičkim i ekonomskim izazovima u regionu, kao i o brojnim inicijativama Srbije za što bolje povezivanje i saradnju zemalja na Zapadnom Balkanu. Srbija neguje prijateljske odnose sa sve tri države, a tema za razgovor bilo je mnogo: od jačanja sveobuhvatnih partnerskih odnosa u brojnim projektima od zajedničkog interesa, preko investicionih potencijala Srbije, do saradnje u oblasti spoljne i bezbednosne politike, energetike, infrastrukture, nauke, tehnologije, obrazovanja i kulture.

1 / 3 FOTO: INSTAGRAM/BUDUCNOST SRBIJE

Foto: Instagram/buducnost srbije

Izvor : Kurir.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *