PREDSEDNIK VUČIĆ RASPISAO VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za nedelju 17. decembar.

Predsednik Vučić je potpisao odluku o raspisivanju izbora, nakon čega će se obratio građanima.

– Na osnovu člana 109. stav 1. i 5. Ustava Srbije, shodno članu 21. stavu 1. Zakona o Predsedniku Republike, na obrazloženi predlog Vlade Republike Srbije od 30. oktobra 2023. donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine izabranu 3. aprila 2022. Ovaj ukaz stupa na snagu po danu objaviljvanja u Služenom galsniku. Raspisujem izbore za poslanike Narodne skupštine za 17. decembar – objavio je predsednik Vučić i dodao:

Aleksandar Vučić
FOTO: SCREENSHOT PINK TV

– Poštovani građani, želim vam sećene izbore, živimo u vremenima koja su teška za ceo svet, u vremenu globalnih izazova, ratova i sukoba, u vremenu u kojem je neophodno da svi budemo ujedinjeniu borbi za očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa Republike Srbije, u vremenu u kojem ćemo biti suočeni sa brojnim pritiscima zbog odnosa prema Kosovu i Metohiji i drugih regionalnih i svetskih pitanja – rekao je Vučić u obraćanju nakon raspisivanja izbora.

Aleksandar Vučić
FOTO: SCREENSHOT PINK TV

Istakao je da je veoma važno da Srbija sačuva mir, stabilnost i unutrašnju koheziju i pokaže demokratičnost.

– Rekao bih da je ova kampanja prilika da na civilizovan način prikažemo različite ideje, programe, politike koji treba da se takmiče, ali koji nikada neće ugroziti naše vitalne državne, narodne i nacionalne interese – istakao je predsednik Vučić.

Svim učesnicima u kampanji poželeo je dobar rezultat u predstavljanju svojih ideja i ciljeva.

– Želim im da sve to čine na demokratski i civilizovan način, za građane Srbije je važnno da najbolji programi i ideje pobede. Uveren sam da učvršćujemo demokratiju i obezbeđujemo siguran put u budućnost našoj deci. Živela Srbija, neka su nam srećni izbori – zaključio je Vučić.

Inače, od trenutka raspisivanja, prema zakonu, kreću da teku svi izborni rokovi.

Kampanja će trajati do 14. decembra u ponoć kada će početi izborna tišina. Svi birači, punoletni građani Republike Srbije, moći će da na svojim biračkim mestima glasaju u nedelju 17. decembra od 7 do 20 časova.

Prethodni parlamentarni izbori održani su u Srbiji 3. aprila prošle godine. Na tim izborima ubedljivo je pobedila lista čiji je nosilac bio Aleksandar Vučić.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Printscreen/RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *