PROMENJEN DNEVNI RED PSSE! 

Ambasadorka i stalna predstavnica Srbije u Savetu Evrope Suzana Grubješić je rekla za „Juronjuz Srbija“ da je zasedanje Parlamentarne skupštine te organizacije, na kojem će se raspravljati o tzv. Kosovu, pomereno za 16. april.

Zasedanje počinje 15. aprila i trajaće do 19. aprila. Inicijalno je u nacrtu stajalo da će se o izveštaju Dore Bakojani i još dva izvestioca iz pravnog komiteta koji se tiče tzv. Kosova raspravljati 18. aprila.

– Očigledno postoji strah da ne bi bilo dovoljno pozitivnih poslanika u sali 18. aprila jer oni već tada odlaze i napuštaju Strazbur. Dakle 16. aprila će biti predstavljanje izveštaja i rasprava i glasanje o tome – navela je Grubješić.

Ističe da je to saopštila da bi se videlo da se i o tim detaljima vodi račina i da se ništa ne prepušta slučaju.

– Kvorum za odlučivanje u Parlamentarnoj skupštini je trećina prisutnih poslanika. Pa od te trećine prisutnih se traži dvotrećinska većina, što je lako izvodljivo. Ne sumjam da bi moglo da bude lako izvodljivo i po kosovskom pitanju, odnosno po pitanju daljeg prosleđivanja mišljenja Parlamentarne skupštine Komitetu ministara koji jedini može da odluči o prijemu Kosova u Savet Evrope – rekla je Grubješić.

Dodaje da je sastanak Komiteta ministara zakazan za 16. i 17. maj i da je već izašao preliminarni dnevni red.

Inače, odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da tzv. Kosovo dobije zeleno svetlo za punopravno članstvo u toj organizaciji predstavlja presedan i kršenje statuta ove organizacije, smatraju zvaničnici Srbije i Srbi na Kosovu, dok kosovski zvaničnici i albanska javnost tvrde da tzv. Kosovo ispunjava sve uslove za članstvo.

Izvor : Kurir.rs/Kosovo onlajn/Juronjuz Srbija

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *