SINIŠA MALI DOKTORIRAO

Ministar finansija Siniša Mali pohvalio se na Instagramu da je opet postao doktor. On je objavio da je posle tri godine doktorskih studija u Slovačkoj danas odbranio doktorsku disertaciju.

„Posle tri godine na doktorskim studijama na Ekonomskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Slovačkoj, danas sam odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom “The Flypaper Effect in the Republic of Serbia”. Fenomen “Flypaper Effect” je posledica fiskalne decentralizacije, koja je karakteristična za brojne zemlje sveta, zemlje Evropske unije, ali i za zemlje koje su kandidati za članstvo, kao što je Srbija. Ovaj fenomen ukazuje na neefikasnost sistema transfera sa centralnog nivoa vlasti na lokalne samouprave, koje oni zatim ne koriste na optimalan ekonomski način. Drago mi je što sam uspeo da primenim i deo znanja i praktično iskustvo koje sam stekao obavljajući funkciju ministra finansija, ali i da steknem nova znanja u oblasti lokalnih finansija“, napisao je Mali na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/CuEzFfQsV0u/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9f3e1518-d00b-4b38-98f0-e936e5c1cf69

Podsetimo, u martu je Upravni sud u Beogradu potvrdio poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu o poništenju diplome doktorskih studija ministra finansija Srbije Siniše Malog i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

Presuda je, kako se navodi u odgovoru, doneta 2. marta.

Upravni sud je prethodno, u februaru, poništio i rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Kako se navodi u presudi koji je Upravni sud poslao RSE, „za sada ne postoji pravni osnov za donošenje osporene Odluke kojom se poništava diploma“, a organ je „dužan da donese novu i na zakonu zasnovanu odluku, uz pridržavanje primedaba suda iznetih u ovoj presudi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *