TATJANA MACURA ČLANICA UDRUŽENJA „MAME SU ZAKON“ NA LISTI SNS-a

Informacija da je članica udruženja „Mame su zakon“ i nekadašnja poslanica „Dosta je bilo“ Tatjana Macura na listi Srpske napredne stranke (SNS) za predstojeće izbore izazvala je oprečne komentare. Ona se danas oglasila tim povodom i objasnila da je ovaj potez povukla jer „bivša vlast sabotira sve nove ljude i nema kapacitet da okupi oko sebe dovoljno veliku podršku da bi izazvala političku promenu“.

– Ne sumnjam da je mnoge moja odluka da se nađem kao nezavisna kandidatkinja na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ iznenadila, posebno jer već nekoliko godina nisam formalno politički aktivna. Sa druge strane, one koji znaju za moj stav (a bogme i iskustvo) da bivša vlast sabotira sve nove ljude i nema kapacitet da okupi oko sebe dovoljno veliku podršku da bi izazvala političku promenu koju neki očekuju, moja odluka da ne gubim vreme i energiju sigurno neće iznenaditi. Elem, odluku nisam donela preko noći i nije bila jednostavna – napisala je Macura na Fejsbuku.

Istakla je i da je „u globalnim previranjima kojima svedočimo i napetoj unutrašnjoj atmosferi“, kako kaže, za nju „važno da Srbija čini sve što je u njenoj moći da ostane mirna i stabilna, ali i odlučna u tome da nastavi zvaničan put ka Evropskoj uniji, jer to jeste najbolji put koji doprinosi razvoju naše države“.

– Razgovori koji su prethodili mojoj odluci uverili su me u to da će Srbija nastaviti zacrtan put, a da će se pitanja koja su po mom mišljenju važna postaviti visoko na agendi buduće skupštinske većine i Vlade Republike Srbije, a ja sam ih, nadam se racionalno, podelila u tri kategorije. Ne znam koliko je važno, ali neka ostane trag – pitanje ulaska u bilo koju stranku nije bila tema i jedino o čemu smo u tih nekoliko fokusiranih susreta razgovarali jesu neke nove ideje i rešenja sa kojima mislim da Srbija može da se dodatno razvija i napreduje (naravno, u odnosu na teme kojima se inače bavim) – napisala je ona u objavi na Fejsbuku.

Izvor: Blic

Foto: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *