U PONOĆ ISTEKAO ROK ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji će u Beogradu i ostalim lokalnim samouprava biti održani 2. juna istekao je u ponoć.

GIK je do sada, za izbore za Skupštinu grada Beograda proglasio osam izbornih lista, a kako je ranije objavila televizija N1 bila je najavljena, tokom večeri, predaja još tri liste.

To su lista Unije Roma Srbije, lista pokreta „Kreni-promeni“ i Grupa građana „Mi – glas iz naroda“, piše na sajtu N1 koja je dodala potpise podrške prikuplja „Dosta je bilo“.

GIK inače, izbornu listu koju primi pre ponoći, može da proglasi ili vrati i sutra.

Na sajtu GIK-a piše da su proglašene liste koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ i, pod rednim brojem dva, lista „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek!“.

Pod rednim brojem tri je lista grupe građana „Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić“.

Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista „Grupa građana – za zeleni Beograd – kada ako ne sad – dr Dejan Žujović“ i pod rednim brojem pet izborna lista „1 od 5 miliona – Beogradski front – ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik“.

Kao šesta proglašena je izborna lista „Biramo Beograd – Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović“, pod brojem sedam je lista „Mi – snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ i kao osma proglašena je „Narodna lista – Ključ za pobedu“.

Pored izbora za Skupštinu grada Beograda, Beograđani će glasati i za odbornike u 17 beogradskih opština.

Izvor : Kurir.rs/Beta

Foto: Beoinfo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *