VELIKA ČAST

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Osama bin Dahil Al-Ahmedi doneo ja u Predsedništvo veoma važno pismo, kakvo nikad do sad nije stiglo ni do jednog predsednika Republike Srbije – ovim pismom kralj Selman bin Abdulaziz Al Saud poziva predsednika Aleksandra Vučića da poseti Saudijsku Arabiju.

Predsednika Vučića ovaj poziv je veoma obradovao. Ne samo zbog izuzetne časti koju mu je ukazao kralj Selman, već najviše zbog toga što ta moćna država smatra Srbiju za partnera sa kojim želi da proširi saradnju u svim oblastima. Dve države ove godine obeležavaju desetogodišnjicu diplomatskih odnosa i mnogo toga tek treba da urade na raznim poljima.

https://www.instagram.com/p/Ct_G-xXst-X/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bc257a98-e604-4c9d-83d2-38dbb766f815

Saudijska Arabija je simbol ekonomske moći, koju zasniva na nafti – ima druge najveće rezerve „crnog zlata“ na svetu, ali je najveći svetski izvoznik.

Poseta predsednika Vučića Saudijskoj Arabiji biće prilika da se upozna i sa programom „Saudi Vision 2030“, čiji je cilj uvećanje raznovrsnosti saudijske ekonomije, kao i modernizacija zemlje uopšte. Ceo svet priča o projektu NEOM, koncipiranom na principi smart-city tehnologije i obnovljivim izvorima energije, za koji država izdvaja 500 milijardi dolara.

Inače, predstavnici Vlade Srbije uspostavili su kontakte sa Fondom za razvoj Saudijske Arabije, kao što su to učinile i privredne komore, osnivanjem Srpsko-saudijskog poslovnog saveta.

Izvor : Kurir.rs

Foto : Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *