ZAKLJUČENA VEOMA USPEŠNA SARADNJA

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se sa Tobijasom Flesenkemperom, šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu koji završava svoj mandat 31. avgusta.

Tom prilikom ministar Dačić izrazio je zahvalnost Flesenkemperu na svemu postignutom u okviru mandata šefa Kancelarije SE u Beogradu. Istakao je značaj i podrške koju Savet Evrope već dve decenije pruža u reformskom procesu, na putu ka punopravnom članstvu Srbije u EU, kroz podršku i saradnju na poljima vladavine prava, ljudskih prava i demokratije.

Šef srpske diplomatije Dačić iskoristio priliku da sagovorniku ponovi stavove po pitanju neprihvatljivosti zahteva tzv. „Kosova“ za članstvo u Savetu Evrope.

Flesenkemper je zahvalio na saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova, koju je ocenio kao veoma uspešnu. Istakao je da je Republika Srbija uradila puno važnih stvari uz podršku Saveta Evrope, te da je naša zemlja prepoznata kao veoma aktivna i važna država članica Saveta Evrope.

Izraženo je obostrano očekivanje da će se dosadašnja uspešna saradnja nastaviti i sa sledećim šefom Kancelarije u Beogradu.

Izvor : Kurir.rs

Foto : Ministarstvo spoljnih poslova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *