Obrenovac, 29.10.2020

KOMISIJA ZA BEZBEDNOST NA TERENU (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 16.10.2020.
Nastavak akcije kontrole pretovara šlepera

Foto:lokalnenovine.rs


Komisija za bezbednost u saobra─çaju u saradnji sa saobra─çajnom policijom nastavlja akciju kontrole pretovara šlepera širom teritorije Gradske opštine Obrenovac.

-Ovu akciju Komisija za bezbednost u saobra─çaju zapo─Źela je iz dva razloga. Prvo radi poboljšanja bezbednosti saobra─çaja, a posebno zbog dece školskog uzrasta koja na potezu Šaba─Źkog i Valjevskog puta idu u školu. Pretovareni kamioni predstavljju opasnost po bezbednost saobra─çaja. Drugi razlog ove akcije je o─Źuvanje naše infrastrukture. Bili smo svedoci tokom izgradnje Auto puta da je zbog pretovarenih kamiona dolazilo do ošte─çenja i devijacije kolovoza. Sada radimo rekonstrukcije puteva i va┼żno nam je da odr┼żimo njihovo stanje onako kako naši sugra─Ĺani zaslu┼żuju – kazao je Mirko Vraneševi─ç, predsednik Komisije za bezbdnost u saobra─çaju.

Na─Źelnik saobra─çajne policije Miloš Nikoli─ç, rekao je da ─çe se u okviru me─Ĺunarodne akcije saobra─çajne policije “Tispol roadpool” od ponedeljka 12. oktobra do slede─çeg ponedeljka vršiti kontrola teretnih i autobuskih vozila sa akcentom na ispravnosti voza─Źa.

– Na osnovu pisanih podataka koji se nalaze na takografskom ure─Ĺaju i na osnovu tih podataka ─çemo utvr─Ĺivati da li postoji prekršajna odgovornost. Putevi Srbije ─çe vršiti kontrolu osovinskog optere─çenja vozila i svih ostalih prekršaja vezanih za teret vozila. U koliko se utvrdi da je voza─Ź izvršio pretovar , Putevi Srbije ─çe da prosle─Ĺuju dopis Republi─Źkoj saobra─çajnoj inspekciji koja ─çe pokretati prekršajne postupke protiv voza─Źa i firme koja se bavi prevozom – dodao je Nikoli─ç.

Ovom prilikom Nikoli─ç je apelovao na gra─Ĺane Obrenovca da svoja vozila ne parkiraju na nedozvoljen na─Źin i najavio kontrolu u centralnim gradskim ulicama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE