Obrenovac, 10.12.2023

MZ BROVIĆ DOBILA GRADSKU VODU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 09.09.2022.
U mesnoj zajednici Brović za 5 meseci izgrađeno je novih 13,5 kilometara vodovodne mreže

Foto:obrenovac.rs


Gradsku vodu za piće dobilo je oko 270 domaćinstava iz ove mesne zajednice. Danas su porodicu Ristivojević iz Brovića, posetili predstavnici opštine Obrenovac i direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević ovom prilikom saopštio je, da će se na području opštine Obrenovac i u narednom periodu, obavljati planirani radovi na izgradnji vodovodne mreže.

– Izgradnja vodovoda na teritoriji opštine Obrenovac za nas je jedan od prioritetnih zadataka. Uskoro očekujemo radove u mesnim zajednicama Trstenica, Veliko Polje, a ono što uporedo radimo sa izgradnjom vodovodne mreže, jeste planiranje i projektovanje mreže vodovoda u mesnim zajednicama Orašac, Dren, Ljubinić i u delu Vukićevice – neveo je Stanojević.

On je napomenuo, da se radovi na širenju vodovodne mreže obavljaju i u mesnoj zajednici Baljevac, a u planu su radovi na spajanju vodovodne mreže mesnih zajednica Konatice i Stepojevac.

Ljubiša Ristivojević iz mesne zajendice Brović naglasio je značaj pijaće vode i podsetio da je u ovoj mesnoj zajednici korišÄ‡ena voda iz bunara, ali i da je u proteklom periodu, snabdevenost ovom vodom često dovođena u pitanje.

– Imali smo bunarsku vodu, koja nam je služila, međutim godišnje održavanje hidrofora predstavljalo je finansijski problem, a uz to voda iz bunara bakteriološki svakako nije bila idealna – rekao je Ristivojević i zahvalio opštinskom rukovodstvu što su kao prioritet između ostalog postavili i širenje vodovodne mreže na području mesne zajednice Brović.

Matić je iskoristio priliku i naglasio da je danas izdata građevinska dozvola za izgradnju vodovodne mreže u mesnoj zajednici Dren, međutim ostao je još i posao oko projektovanja vodovodne mreže za mesne zajendice Orašac i Ljubinić, čime bi se, kako kaže, u potpunoti izgradila mreže vodosnabdevanja na teritoriji opštine Obrenovac.

– Vrednost radova u Broviću je oko 40 miliona dinara bez pdv-a. Ovo je deo zajedničkog projekta Brović- Trstenica. U Trstenici se takođe radovi uveliko završavaju, ostalo je da se ispita vodovodna mreža, nakon čega ćemo moći da izvršimo priključivanje domaćinstava na gradski vodovod – rekao je Matić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE