Obrenovac, 10.12.2023

ĐACI ŠUTIRAJU PATIKE U PLAFON, UDARAJU DRUGOVIMA GLAVU O STO, A TO NIJE NAJGORE


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 27.09.2022.
Nastavnici uspaničeni, a nisu ni 2 meseca u školi

Foto:Shutterstock


Na truštvenoj mreži Tviter nastala je prava pometnja nakon što je jedan nastavnik objavio tvit u kome je napisao da su on i njegove kolege zabrinute zbog svakodnevnog prijavljivanja incidenata đaka.

- Za nepune dve nedelje nastave obavio sam razgovore sa devet roditelja. Razgovori sa učenicima svaki dan: vređanje, udaranje, guranje, šutanje, šutanje patika u plafon, udario druga glavom u sto, oduzet leptir(nož)- roditelj se pravda da je to samo igračka jer nije naoštren. Peti razred - napisao je autor u tvitu i dodao:

- Koleginice i kolege mi svaki dan prijavljuju nove incidente. Nismo ni pola meseca u nastavi, ovakvu situaciju nisam imao za 20 godina rada. Iskreno, hvata me panika - poručio je nastavnik.

https://twitter.com/luKlomban/status/1571920303403442177?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1571920303403442177%7Ctwgr%5E68c316dd581c646d617dccf10098983bbc22cde8%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2Fvesti%2Fdrustvo%2F4014759%2Fnastavnici-uspaniceni-zbog-ponasanja-i-discipline-djaka

Ovaj tvit podstakao je i druge nastavnike da napišu kakve su probleme imali sa učenicima na samom početku godine.

- U našoj školi su petaci prvo tukli prvaka, baš ga šutirali i udarali pesnicama u rebra, a sledećeg dana bacali kamenje kroz prozore učionica u prizemlju na drugu decu. Ne znam šta se dešava sa decom, da li su toliko vaspitno i emotivno zapuštena ili - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Koleginica mi kaže da je na dopunskoj tek videla koliko su željni nečije pažnje i vremena. Tako da emotivno sigurno a samim tim u velikoj meri i vaspitno;

- Sve su gori i gori, u vrtiću u dve mlađe grupe (54) niko ne zna da kaže "hvala", "molim", samo da narede znaju: "Daj, obuci me" , prevrću ocima kad im se obratis, kaže ti "šta je", jedan udara i decu i nas, a imaju tri godine;

- Istina. Pogledajte roditelje ispred vrtića, niko ali niko ne kaže "dobar dan", svi su nešto besni, bitni, nervozni. Takvu su i deca - glase neki od komentara.

Mnogi su prokomentarisali da su to pak porodične, tradicionalne i pravoslavne vrednosti te i da ih deca nose od kuće.

- Prošla su vremena kada su učenici poštovali profesore, kada je postojalo kućno vaspitanje, kada su deca bila deca, a ne nasilnici, koji se takmiče ko će veću glupost da napravi, a roditelji pravdali - navodi se u jednom od komentara.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE