Obrenovac, 08.12.2022

EVO JOŠ KOLIKO BRUCOŠKIH MESTA IMA NA FAKULTETIMA U BEOGRADU


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 24.08.2022.
Na jednom ima najviše

Foto:Zorana Jevti─ç


U drugom upisnom roku ima i 1.491 samofinansiraju─çe mesto

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok za osnovne akademske, osnovne strukovne i integrisane akademske studije na Univerzitetu u Beogradu je 1. i 2. septembra, a preostalo je 1.510 mesta na bud┼żetu i 1.491 samofinansiraju─çe mesto, odnosno ukupno 3.001 mesto.

Polaganje prijemnog ispita je 5. i 6. septembra, a upis kandidata do 15. septembra.

Upra┼żnjenih mesta ima verovatno i više nego što se o─Źekivalo, a detaljne informacije o svim pojedina─Źnim studijskim programima dostupne su kod uprava fakulteta.

Na Gra─Ĺevinskom, recimo, slobodna su 22 mesta na bud┼żetu, 42 samofinansiraju─ça. Na Mašinskom su preostala 43 mesta za samofinansiranje, dok na Rudarsko-geološkom fakultetu na bud┼żet primaju još 150 brucoša, a za samofinansiranje 51.

I na Tehnološko-metalurškom fakultetu u drugom krugu ima slobodnih mesta, pa je tako otvorena prilika da zainteresovani zauzmu neko od 114 bud┼żetskih mesta ili 50 samofinansiraju─çih. Ni Tehni─Źki fakultet u Boru nije popunio kvote, sada nude 113 slobodnih mesta na bud┼żetu i 34 za one koji se podvode pod samofinansiraju─çe.

Poljoprivredni fakultet ima 229 slobodnih mesta za bud┼żet, 110 za samofinansiranje, Šumarski 114 za bud┼żet, 116 za samofinansiranje, Ekonomski prima još 118 samofinansiraju─çih studenata...

Pravni fakultet ─Źeka jo 160 samofinansiraju─çih budu─çih brucoša, Filozofski na bud┼żet prima 117 studenta i dvoje samofinansiraju─çih, a Filološki 182 redovna studenta i 272 samofinansiraju─ça. Medicinski prima još 91 samofinansiraju─çeg studenta, Stomatološki 21, a Farmaceutski devet, Fakultet sporta i fizi─Źkog vaspitanja 20.

U─Źiteljski raspisuje konkurs za 120 mesta na bud┼żetu i 15 samofinansiraju─çih. Mesta ima i na Matemati─Źkom, Fizi─Źkom, Hemijskom, Geografskom fakultetu... Skoro svi fakulteti Univerziteta u Beogradu imaju poneko mesto namenjeno za upis pripadnika romske nacionalne manjine, lica sa invaliditetom i dr┼żavljana Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE