Obrenovac, 19.10.2021

GRAD OBEZBEDIO NOVAC


Izvor: Tanjug/Alo!/Lokalne novine | Obrenovac, 14.10.2021.
U toku je javni poziv, sprovodi se sanacija doma─çinstava na ra─Źun dr┼żave! Prijavite se

Foto:Shutterstock


Gradska sekretarka za energetiku Nina Jandri─ç podsetila je da je u toku javni poziv za u─Źeš─çe privrednih subjekata u sprovo─Ĺenju mera energetske sanacije u doma─çinstvima na teritoriji Grada Beograda...

Ona je pozvala privredne subjekte da se prijave i na taj na─Źin daju doprinos projektu zna─Źajnom kako za gra─Ĺane tako i za razvoj ukupne privrede grada Beograda i Republike Srbije, saopštio je Beoinfo.

"Grad Beograd je konkurisao i odobrena su mu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodi─Źnih ku─ça i stanova u vrednosti od 10 miliona dinara od strane Ministarstva rudarstva i energetike. Isti iznos je obezbedio i Grad Beograd, što sa sredstvima ministarstva ─Źini ukupno 50 odsto ukupnih sredstava predvi─Ĺenih konkursom. Ostatak od 20 miliona dinara u obavezi su da obezbede gra─Ĺani koji odlu─Źe da se prijave na konkurs, odnosno kada budu izabrani za predmetne podsticaje", pojasnila je sekretarka Jandri─ç.

Prema njenim re─Źima, predmet podsticaja je zamena (nabavka sa ugradnjom) spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termi─Źkog omota─Źa sa odgovaraju─çim termi─Źkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, na stambenim zgradama, porodi─Źnim ku─çama i stanovima, sa prate─çim gra─Ĺevinskim radovima.

"Imaju─çi u vidu da je u pitanju pilot-projekat, Grad Beograd je odlu─Źio da se sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodi─Źnih ku─ça i stanova na teritoriji grada Beograda sprovede na podru─Źju opštine Palilula. Grad Beograd ─çe obezbediti 200 miliona dinara za nastavak aktivnosti i predlo┼żili smo Ministarstvu rudarstva i energetike da i oni opredele zna─Źajnija sredstva kako bi i ostalih 16 gradskih opština dobilo sredstva za realizaciju ovako zna─Źajnog projekta", naglasila je sekretarka Jandri─ç.

Sve dodatne informacije, privredni subjekti mogu dobiti na broj telefona 069/8266-532, 011/360-585, ili putem imejl-adrese sjovanovic@palilula.org.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE