Obrenovac, 25.02.2024

KAMERE ĆE SNIMATI I POJAS I TELEFON


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 20.08.2022.
Profesor dr Miladin Nešić, sa Kriminalističko-policijskog univerziteta istakao je da će od 1. septembra biti pojačana kontrola saobraćajne policije u oblastima gde se nalaze škole

Foto:Shutterstock/Petar Lazović/N1


On je u jutarnjem programu Kurir televizije istakao da je neprilagođena brzina i dalje najveći problem kada su u pitanju saobraćajne nezgode.

- Brzina je prepoznata kao veliki problem i preko pedeset odsto stradalih na putevima je upravo zbog prekoračenja brzine - kaže prof. dr Miladin Nešić, sa Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Kamere će gledati i da li je neko vezao pojas, kao i da li gleda u telefon dok vozi, istakao je prof. Nešić.

- Kada se radi o mobilnom telefonu sve više zabrinjava to što sve više ljudi gleda u uređaj prilikom vožnje, tako da podržavam i tu kontrolu. Imamo jako veliki problem sa vezivanjem na zadnjim sedištima, naša zemlja je tu među najgorima u svetu. Tada ne štitimo samo svoj život, već se štitimo i da ne odemo u zatvor, ako smo mi prouzrokovali nesreću - kaže Nešić i dodaje da svaka kontrola smanjuje nesreće.

Frekvencija saobraćaja na vrhuncu, a vozači treba najviše da brinu o korišÄ‡enju sistema zaštite u vozilu.

- Obavezno je korišÄ‡enje bezbednosnog sedišta za decu, i tu su jako loši pokazatelji. Iako je obavezno u naselju i van njega, ne koristi se. Veliki broj lokalnih samouprava je utrošilo dosta novca da pokloni sedišta porodicama, a mi se nešto vadimo na finansijsku situaciju kada su u pitanju ta sedišta. Saobraćajna policija planira dežurstva oko škola tokom septembra i pojačaće se kontrola brzine i kontrola zaštitnih sredstava prilikom vožnje - istakao je profesor Nešić.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE