Obrenovac, 16.01.2021

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU NOVOG TRŽNOG CENTRA (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 13.11.2020.
Položen je kamen temeljac za izgradnju novog tržnog centra u Ulici Kralja Aleksandra prvog, preko puta spa centra

Foto:obrenovac.rs


Očekuje se da će novi tržni centar početi sa radom do proleća naredne godine. Tržni centar površne 8.500 metara kvadratnih imaće 20 lokala i raspoloživih 200 parking mesta, a ukupna vrednost investicije je oko 7,7 miliona evra. Kamen temeljac postavili su predstavnici Gradske opštine Obrenovac i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Događaju je prisustvovao i direktor RC Europe u Srbiji Michael Augustyn.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković iskoristio je priliku i zahvalio se svima koji su investirali u razvoj opštine Obrenovac.

– Prilikom otvaranja malog akva park obećali smo da će za naše sugrađane biti uređen prostor Cevke sa novim bazenima, a kada smo otvarali taj kompleks, dali smo obećanje da ćemo započeti izgradnju tržnog centra, upravo preko puta novoizgrađenog banjskog kompleksa, a nadam se da će niz novih objekata završiti sa investicijama kojima će biti oporavljen hotel u Obrenovcu – naveo je Čučković.

On je podsetio da se na prostoru na kome će se nalaziti novi tržni centar, radi i Plan detaljne regulacije i nova trasa linije BG voza, sa početnom stanicom koja će biti pozicionirana upravo na prostoru između tržnog centra i Cevke.

Vesić je ovom prilikom posebno istakao, da je ulaganje u izgradnju tržnog centra na prostoru opštine Obrenovac još jedan pokazatelj da je Srbija povoljno mesto za strane investicije.

– Zaključno sa 31. oktobrom ove godine na teritoriji Beograda, nezavisno od drugih opština i Republike, izdali smo dozvole za 883.500 kvadratnih metara površine, što je ukupno 164 građevinske dozvole i to je pokazatelj da se zemlja razvija – rekao je Vesić i dodao da je glavni indikator razvoja, broj kranova na aktivnim gradilištima.

On je naveo da je u Beogradu od 2012. godine do danas otvoreno novih 191.000 radnih mesta, što je jedan od ključnih uslova za razvoj grada i države.

Vesić itiče da je važan ravnomeran razvoj Beograda, odnosno koliko je bitno investirati u centralne delove grada, toliko je neophodno investicijama razvijati periferiju i na taj način doprinositi uspostavljanju jednakih uslova svakodnevnog života građana kako perifernih, tako i centralnih delova grada.

On je ovom prilikom podsetio da na teritoriji opštine Ovbrenovac sve škole imaju fiskulturne sale, što ovu opštinu odvaja od nekih beogradskih opština, takođe on je naglasio da će do kraja naredne godine, svaka kuća u Obrenovcu dobiti mogućnost priključka na gradsku vodovodnu mrežu.

Michael Augustyn naveo je, da je položen kamen temeljac za četvrti po redu objekat na prostoru Republike Srbije.

– Zadovoljnjni smo, što realizujemo projekat u koordinaciji sa opštinom Obrenovac, a ovo mesto će biti mesto dobre kupovine za građane Obrenovca i okoline – rekao je Michael i dodao da će ova investicija otvoriti novih 250 radnih mesta.

Član Veća opštine Obrenovac Milorad Bođan je istakao, da je za građane Obrenovca važno to što će na prostoru na kome se gradi novi tržni centar, do maja naredne kalendarske godine biti izgrađena nova saobraćajnica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE