Obrenovac, 16.01.2021

OTVOREN 'OMLADINSKI BIZNIS INKUBATOR' U OBRENOVCU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 13.11.2020.
U toku su pripreme Pravilnika kojim će se tačno definisati uslovi korišćenja prostora

Foto:obrenovac.rs


Danas je otvoren prvi ”Omladinski biznis inkubator” u opštini Obrenovac, u prostoru nekadašnjeg bioskopa ”Palež”. Projekat je realizovala Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Kancelarijom za mlade. U novom prostoru, mladima je na raspolaganju nova moderna računarska oprema i dobra internet konekcija. Novi ”YouthHub” okupljaće mlade kreativne ljude, studente, đake i sve one koji su zainteresovani da stiču nova znanja i veštine.

Direktor Kancelarije za mlade opštine Obrenovac Uroš Mirićić naveo je da je novi ”Omladinski biznis inkubator” namenjen svim mladim ljudima, međutim kako kaže, u narednom periodu intenzivno će se raditi na uspostavljanju neophodnih uslova kako bi mladi u Obrenovcu dobili još novih prostora i mogućnosti za dodatna profesionalna i lična usavršavanja.

– Nastojaćemo da u budućem periodu mladima obezbedimo dodatne prostore, pre svega ovamo mislim na prostor u zgradi Stare opštine, ali i u nekadašnjoj zgradi Doma vojske – naglasio je Mirićić.

On je ovom prilikom najavio programe koji će se u narednom periodu realizovati u prosotru ”Omladisnkog biznis inkubatora”.

– Od ponedeljka, 16. novembra održaće se prva radionica u novom ”Omladinskom biznis inkubatoru”. Mladi će imati priliku da nauče nešto novo, obogate svoje profesionalo znanje i na taj način postanu konkurentniji na tržištu rada – naveo je Mirićić.

On je istakao da je prvobitna zamisao, kada je u pitanju korišćenje novog prostora, pre svega da se prostor na korišćenje ponudi mladim ljudima koji imaju neku svoju biznis ideju i koji bi u ovom slučaju besplatno koristili novu računarsku opremu i internet konekciju.

Prema rečima direktora Kancelarije za mlade, u toku su pripreme Pravilnika kojim će se tačno definisati uslovi korišćenja prostora.

Prilikom obilaska novog prostora namenjenog populaciji mladih iz Obrenovca, Stanojević se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, koji su podržali realizaciju projekta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE