Obrenovac, 10.12.2023

NAJNOVIJA ODLUKA VLADE SRBIJE


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 31.08.2022.
Cena struje za gra─Ĺane ostaje nepromenjena

Foto:Shutterstock


─îlanovi vlade doneli su na sednici više zaklju─Źaka koji se odnose na cenu elektri─Źne energije: za rezervno snabdevanje elektri─Źnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, za period od 1. septembra do 19. novembra 2022. godine, kao i za kupce elektri─Źne energije - pravna lica koja su nosioci odbrambenih tehnologija i ─Źlanova grupacija u skladu sa Uredbom o grupaciji odbrambena industrija Srbije, za period od 1. septembra do 31. decembra 2022. godine.

Donet je i zaklju─Źak koji se odnosi na cenu elektri─Źne energije kupcima na komercijalnom tr┼żištu, tako─Ĺe za period od 1. septembra do 31. decembra 2022. godine.

Cena elektri─Źne energije za gra─Ĺane ostaje nepromenjena.

Preporuke za Elektroprivredu Srbije

Vlada Republike Srbije preporu─Źila je JP Elektroprivreda Srbije, snabdeva─Źu koji obavlja rezervno snabdevanje elektri─Źnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. septembra 2022. godine obavlja po ceni od 123,5 evra/MWh, bez PDV.

Na sednici je usvojen i Zaklju─Źak o ceni elektri─Źne energije kupcima na komercijalnom tr┼żištu, od 1. septembra do 31. decembra 2022. godine.

Vlada je preporu─Źila EPS-u da sa kupcima elektri─Źne energije na komercijalnom tr┼żištu ugovore o snabdevanju zaklju─Źuje po jedinstvenoj ceni od 95 evra/MWh bez PDV-a za taj period. Usvojeni zaklju─Źak obezbe─Ĺuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u Republici Srbijstruja

Cena od od 86,13 evra/MWh

─îlanovi vlade usvojili Zaklju─Źak o ceni elektri─Źne energije kupcima elektri─Źne energije – pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i ─Źlanovima grupacije u skladu sa Uredbom o grupaciji odbrambena industrija Srbije, za period snabdevanja od 1. septembra do 31. decembra 2022. godine.

Vlada je preporu─Źila EPS-u da tim kupcima ponudi zaklju─Źenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni elektri─Źne energije od 86,13 evra/MWh bez PDV-a.

Ovim se obezbe─Ĺuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u odbrambenoj industriji u Republici.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE