Obrenovac, 08.12.2022

OVI TRIKOVI UVEK UPALE


Izvor: Espreso/Polovniautomobili/Lokalne novine | Obrenovac, 28.08.2022.
Evo kako da se CENKATE kada KUPUJETE ili PRODAJETE automobil

Foto:Zorana jevtić/Profimedia


Prodajete ili kupujete polovan automobil? Svesni ste da morate da pregovarate, ili narodski rečeno cenkate, ali kako? Cenkanje je veoma komplikovana tema, iako na prvi pogled deluje da tu nema velike filozofije

Ako kupujete, trudite se da izvučete što nižu cenu, ako prodajete, tražite što višu – to je jasno, ali kako pobediti u ovom malom ratu? 

1) Uradite domaći Čim vas kupac/prodavac uhvati u laži, iskoristiće to da utiče na cenu. Potezaće tu temu i kasnije u toku pregovaranja, svaki put kad poželi da obezvredi neki vaš argument. Internet auto oglasi su osnovni „udžbenik“. Dobro se upoznajte sa cenama automobila kao što je vaš. Tako ćete moći da presečete suprotnu stranu ukoliko počne da vas bombarduje netačnim primerima. 

2) Odredite donju/gornju cenu Obavezno odredite krajnju cenu do koje ste spremni da idete. Koliko god to logično zvučalo, mnogi prodavci/kupci ne postavljaju granicu preko koje neće ići, već misle da će se to rešiti samo od sebe tokom procesa kupoprodaje.

3) Ne skrećite pogled! Budite spremni na razne psihološke igrice. Ubeđivanja, navođenja izmišljenih primera, laganje po pitanju cena konkurencije, podsmeh, agresivnost, vikanje, mahanje rukama, dramatično okretanje leđa i odlazak, pa povratak sa novom ponudom... Budite spremni na sve i gledajte „protivnika“ u oči. Skretanje pogleda on će protumačiti kao nesigurnost.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE