Obrenovac, 28.11.2022

ZAHVALJUJU─ćI SUBVENCIJAMA POLJOPRIVREDNICI NABAVILI MEHANIZACIJU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 18.08.2022.
Poljoprivrednici iz Obrenovca ostvarivanjem prava na subvencije obnovili poljoprivrednu mehanizaciju

Foto:obrenovac.rs


Poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi sa teritorije opštine Obrenovac, koji su konkurisali na raspisan javni poziv Grada Beograda, ostvarili su pravo na subvencije za obnovu poljoprivredne mehanizacije. Subvencije namenjene poljoprivrednim proizvo─Ĺa─Źima omogu─çi─çe efikasniji i po svim parametrima napredniji sistem proizvodnje. Predstavnici opštine Obrenovac danas su posetili poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe, koji su predstavili svoje nove poljoprivredne mašine.

Kako isti─Źe predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojevi─ç, interesovanje poljoprivrednika iz Obrenovca za ovaj vid subvecija je veliki, te ─çe se u budu─çnosti raditi na daljem podsticanju ovakvih davanja, kako bi svi poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi dobili priliku da obnove mehanizaciju i na taj na─Źin unaprede proizvodnju.

– Va┼żno je da poljoprivrednici sara─Ĺuju sa našom Kancelarijom za poljoprivredu, koja je spona izme─Ĺu poljoprivrednih proizvo─Ĺa─Źa i Sekretarijata za poljoprivredu. Usluge koje poljoprivrednici mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu, odnose se pre svega na pomo─ç pri konkurisanju na otvorene javne pozive – rekao je Stanojevi─ç.

Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac naglasila je, da su subvencije Grada Beograda otišle u ruke poljoprivrednika iz mesnih zajednica Dren, Orašac, Grabovac i Uš─çe, te da je njih 78 ostvarilo pravo na subvencije za traktore i mehanizaciju.

– Poljoprivrednici iz Obrenovca, ostvarili su prava na subvencije, kako za traktore, tako i za mehanizaciju i to iz oblasti p─Źelarstva, vo─çarstva i povrtarstva. Ovo je jedan od najboljih javnih poziva kod nas, jer u ovom slu─Źaju Grad Beograd, ─Źak 80% povra─çaja sredstava ulo┼żenih vra─ça našim poljoprivrednicima – navela je Muškinja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE