Obrenovac, 08.12.2022

OVO SU NAJTRA┼ŻENIJI POSLOVI OVE JESENI


Izvor: Espreso/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 05.09.2022.
Ima ih 5 i svi su DOBRO PLA─ćENI

Foto:Profimedia


Tokom pandemije se jasno videlo kolika je potreba i potra┼żnja za zdravstvenim radnicima, a taj "trend" se odr┼żao do dan-danas.

Naravno, kovid-19 nije jedina pojava, mada je tako delovalo u jednom momentu, jer je na njemu bio gotovo sav fokus. I tako je bilo svuda u svetu, a prirodno se javila ve─ça potreba za zdravstvenim stru─Źnjacima.

Više medicinske sestre (1) su napredne u svojoj oblasti, imaju šire obrazovanje od medicinskih sestara sa srednjom školom, i mogu da obavljaju odre─Ĺene intervencije pod nadzorom doktora. Uglavnom su anga┼żovane za konsultacije i dijagnostiku pacijenata. Rade na razli─Źitim specijalizacijama zdravstvene zaštite, uklju─Źuju─çi pedijatriju, psihijatriju i zdravlje ┼żena. Moraju završiti zna─Źajnu klini─Źku obuku, kako bi bli┼że sara─Ĺivali sa pacijentima, piše Telegraf Biznis.

Ova oblast je u poslednje vreme uznapredovala za ─Źak 45 odsto - to je, naime, procena rasta potrebe za ovim zanimanjem, a godišnja medijalna plata u SAD je 116.670 dolara.

Statisti─Źari (2) su oni koji rešavaju razne probleme koriste─çi podatke, matematiku i druge statisti─Źke informacije da identifikuju niz rešenja, i potrebni su brojnim firmama, nevezano za samu delatnost. ─îesto rade za kompanije bilo kao zaposleni sa punim radnim vremenom ili kao konsultanti, koriste─çi svoje analiti─Źke veštine da razumeju pitanja u vezi sa poslovanjem i odrede najbolji ishod.

Ova oblast je u poslednje vreme uznapredovala za 33 odsto - to je, naime, procena rasta potrebe za ovim zanimanjem, a godišnja medijalna plata u SAD je 93.290 dolara.

Tako─Ĺe, postoji interesovanje za analiti─Źare koji se bave istra┼żivanjem tr┼żišta (3), a koji su klju─Źni deo tr┼żišne strategije kompanije jer istra┼żuju i pru┼żaju uvide koji se mogu primeniti kada su u pitanju konkurenti, kupci i nova tr┼żišta. Analiti─Źari za istra┼żivanje tr┼żišta tako─Ĺe razvijaju nove na─Źine prikupljanja podataka kako bi bolje razumeli šta kupci ┼żele, šta konkurenti nude i gde bi novi proizvod ili usluga potencijalno mogli da se uklope. Njihov rad podrazumeva kombinaciju jakih matemati─Źkih i analiti─Źkih veština, uz kriti─Źko razmišljanje i jasnu komunikaciju, piše Telegraf Biznis.

Ova oblast je u poslednje vreme uznapredovala za 22 odsto - to je, naime, procena rasta potrebe za ovim zanimanjem, a godišnja medijalna plata u SAD je 65.810 dolara.

Softver developeri (4) ostaju da dominiraju i ove jeseni, kao stru─Źnjaci koji kodiraju i kreiraju softver, aplikacije i a┼żuriraju postoje─çe interfejse, osiguravaju─çi da sve radi "glatko". Rade "iza kulisa", na dizajniranju i izgradnji programa koje ljudi svakodnevno koriste na svojim ra─Źunarima i mobilnim ure─Ĺajima. Programeri softvera moraju da znaju programski jezik i da razumeju šta je korisnicima potrebno od odre─Ĺenog dela softvera, da bi stvorili koristan i efektivan proizvod.

Ova oblast je u poslednje vreme uznapredovala za 22 odsto - to je, naime, procena rasta potrebe za ovim zanimanjem, a godišnja medijalna plata u SAD je 110.140 dolara.

Finansijski menad┼żeri (5) nadgledaju finansije kompanije, uklju─Źuju─çi njihove profite i rashode. Pored pra─çenja novca koji ulazi i izlazi iz poslovanja, oni prave strategiju za ve─çe finansijske odluke u cilju postizanja finansijskog blagostanja za kompaniju. Zahvaljuju─çi prirodi svog posla, treba da budu dobri u komunikaciji, planiranju i organizaciji.

Ova oblast je u poslednje vreme uznapredovala za 17 odsto - to je, naime, procena rasta potrebe za ovim zanimanjem, a godišnja medijalna plata u SAD je ─Źak 134.180 dolara.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE