Obrenovac, 08.12.2022

VELIKA PROMENA ZA PUŠAČE OD 1. JANUARA, MNOGI ĆE BITI OČAJNI


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 19.08.2022.
Ako vaše cigarete ne ispune ovaj uslov, jednostavno ih više neće biti

Foto:Shutterstock


Sve cigarete koje se stavljaju na tržište Srbije moraće od 1. januara sledeće godine da budu proizvedene sa samogasivim papirom, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

“One cigarete koje ne ispunjavaju zahteve novih standarda, mogu se naći u maloprodajama do isteka zaliha isključivo ako su nabavljene pre tog datuma, što će prodavci dokazivati tržišnoj inspekciji na njen zahtev”, navelo je ministarstvo.

Pravilnik o utvrdjivanju liste srpskih standarda iz oblasti opšte bezbednosti proizvoda inoviran je 2021. godine i prvi put je obuhvatio standarde koji se odnose na papir za cigarete, a Ministarstvo privrede je tokom njegove izrade sarađivalo sa duvanskim kompanijama.

Izmena zahteva za proizvođače i uvoznike duvanskih proizvoda potvrđuje primenu referentne liste harmonizovanih evropskih standarda iz oblasti opšte bezbednosti proizvoda sadržane u ovom Pravilniku, kao i primenu referentne liste odgovarajućih harmonizovanih standarda Evropske komisije objavljene u službenom listu Evropske unije 2020. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE