Obrenovac, 28.11.2022

NE PROPUSTITE SUBVENCIJE ZA NAVODNJAVANJE I BUENJE BUNARA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 18.08.2022.
Raspisan novi konkurs namenjen poljoprivrednim proizvoaima

Foto:obrenovac.rs


Uprava za poljoprivredno zamljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Konkurs za raspodelu sredstava za izvoenje radova na zaštiti, ureenju i korišenju poljoprivrednog zemljišta u 2022. godini. Iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac posebno naglašavaju, mogunost podnošenja prijava za izgradnju sistema za navodnjavanje. Naime, u okviru ovog konkursa, zainteresovani poljoprivrednici mogu podneti prijave za povrat ulo鱉enih sredstava za nabavku nove opreme za navodnjavanje, kao i za iskop bunara u funkciji navodnjavanja.

Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac ovom prilikom naglasila je, da se uz promenu klimatskih uslova poslednjih godina, što posebno pogaa poljoprivredne proizvoae, odnosno kvalitet poljoprivrednih proizvoda, javila potreba za efikasnim sistemom za navodnjavanje.

– Kako su velike potrebe za navodnjavanjem, ovim putem obaveštavamo poljoprivredne proizvoae, da je raspisan konkurs za navodnjavanje i opremu. Naši poljoprivrednici mogu konkurisati do 29. avgusta i ostvariti pravo na povraaje za opremu za navodnjavanje, ali i za bušenje bunara. Minimalna ulaganja u opremu za navodnjavanje su 40.000 dinara bez pdv-a, dok je maksimalan iznos ak 3 miliona, a povrat je do 60% od ukupne investicije – rekla je Muškinja.

Ona je ovom prilikom pozvla poljoprivrednike sa teritorije opštine Obrenovac, da dou u Kancelariju za poljoprivredu gde e popuniti obrazac prijave i dostaviti neophodnu prateu dokumentaciju i podneti priajvu na raspisan konkurs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE