Obrenovac, 28.11.2022

DA LI STE SIGURNI DA VAŠE DETE NE TRPI NASILJE?


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 16.08.2022.
Evo kako da PREPOZNATE JASNE ZNAKE DA NEŠTO NIJE U REDU

Foto:depositphotos


Statistika nas svakodnevno obaveštava o broju dece koja su pretrpela neki vid zlostavljanja na internetu. Svi ti brojevi su neko drugi, nečije dete, ali koliko smo sigurni da upravo jedan od tih brojeva nije i naše dete? Da li smo potpuno sigurni da poznajemo sopstvenu deci i što je najvažnije prepoznajemo li njihove probleme.

Psiholog Bojana Šlajmer gostovala je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gde je otkrila na koji način treba da postupamo sa decom.

- Sve ono što je upućeno govorom mržnje odnosno neki elementi poput nipodaštavanje ili ponižavanje. To su neki elementi koji mogu suptilno da uvedu dete u jedan takav nivo komunikacije, a sa druge strane može da bude poruka samo sam se šalio. Dete tu može da bude zbunjeno jer u tom periodu puberteta ono ne može da razgraniči da li je taj sadržaj nasilan ili ne. Zato je jako potrebno raditi na toj prevenciji - rekla je Šlajmer.

Ostatak možete videti u videu ispod:

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3990961/da-li-ste-sigurni-da-vase-dete-ne-trpi-nasilje-psiholog-za-kurir-tv-evo-kako-da-prepoznate-jasne-znake-da-nesto-nije-u-redu

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE