Obrenovac, 08.12.2022

U OMILJENIM SRPSKIM LETOVALIŠTIMA KAZNE ZA SE*S NA PLAŽI I DO 500 EVRA


Izvor: Espreso/24 sedam/Lokalne novine | Obrenovac, 15.08.2022.
Dobro razmislite da li vam se isplati

Foto:Espreso


Seks na plaži ili u moru smatra se remećenjem javnog reda i mira i sankcioniše se novčanom kaznom od 150 do 500 evra u zavisnosti od toga u kojoj se državi nalazite.

U vezi sa ovim pitanjem Španija je veoma rigorozna, pa ako vas uhvate na plaži dok vodite ljubav mogu vam naplatiti kaznu do 500 evra. Za razliku od Španije u Turskoj je seks na plaži takođe kažnjiv a kazna je oko 200 evra. U Hrvatskoj kazna za seks na plaži je oko 150 evra a crnogorskom primorju zbog toga možete čak da zaglavite 30 dana u zatvor.

Što se Grčke tiče, zakon kaže da je ljubav na plaži nije dozvoljena i da se sankcioniše novčanim kaznama, ali s obzirom na to da je su za Grke turisti svetinja, oni će zažmuriti ako vas slučajno vide.

- To je svakako remećenje javnog reda i mira, a dešavalo se i da ljudi samoinicijativno deo plaže proglase za nudističku pa su je tako koristili. To se dešavalo u Crnoj Gori i Hrvatskoj na nekim plažama što nije dozvoljeno. Uglavnom se to dešava na nekim divljim plažama koje niko ne kontroliše. Postoji kaznena politika, ali ne znam kolike su kazne jer nam se nije dešavalo da nam se neko žalio i time se nismo bavili - kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

 

"Nije dozvoljena upotreba alkohola"

- Postoje zemlje koje ne dozvoljavaju upotrebu alkohola nigde osim hotela ili čak ni u hotelima. Ima zemalja gde je zabranjena bilo koja vrsta opijata i to je strogo zabranjeno uglavnom u muslimanskim zemljama poput Mauricijusa, Maldiva itd. To su zemlje u kojima ste zbog toga u riziku za višedecenijsku kaznu zatvora. Nisu pravila svuda ista i zato je neophodno da se čovek raspita jer postoje mnoge stvari koje su nama nelogične ali su u tim zemljama zakonom regulisane - dodaje Seničić.

Sagovornik 24sedam odgovara da je u Arapskim zemljama strogo zabranjeno iskazivanje nežnosti na javnim mestima.

- Postoje zemlje u kojima je zabranjen bilo kakav vid izlivanja nežnosti na javnom mestu poput Katara, Omana i slično, koje su dosta restriktivne. Tamo ne sme ni poljubac na javnom mestu, pa ni držanje za ruke. Obaveza je putnika da se raspita jer mora da se prilagođava popisima koji važe u toj zemlji i pretpostavlja se da se informisao. Agencije uglavnom upozoravaju putnike na takve stvari pogotovo kada su u pitanju ekstremne stvari koje se razlikuju od naših običaja. Ne može tu niko da snosi odgovornost do sam putnik koji se nalazi u toj zemlji - objašnjava naš sagovornik.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE