Obrenovac, 28.11.2022

VOZAČI, OVDE BUDITE VEOMA OPREZNI


Izvor: Kurir.rs/S.Trajković/Lokalne novine | Obrenovac, 14.08.2022.
Znak kaže jedno, oznaka na putu drugo

Foto:Privatna arhiva


Na Ibarskoj magistrali, na obilaznici oko Gornjeg Milanovca, naspram fabrike "Metalac", u smeru ka Beogradu nisu u skladu znak i oznake na putu, što zbunjuje vozače, zbog čega vozači mogu dobiti kaznu, ali može doći i do saobraćajne nezgode!

Na tom mestu nalazi se isprekidana linija na kolovozu, koja vozačima signalizira da mogu da krenu u preticanje. Ali tu je i znak koji jasno ukazuje da je preticanje - zabranjeno!

Ako se, recimo, ispred vas nalazi kamion i vi biste da ga obiđete, isprekidana linija vam to dozvoljava, a može se desiti lako da od gabarita vozila koje obilazite ne primetite pomenuti znak. Nakon preticanja, sledeće što ugledate može lako biti patrola saobraćajne policije, koja će vas kazniti!

 Znak je stariji od oznake na putu. On je tu da na jasan i nedvosmislen način saopštava pravila ponašanja. Na upravljaču puta je da znak usaglasi s drugim oznakama. Treba otkloniti nesaglasnost između znaka i oznake na kolovoza da ne bi došlo do neke nezgode - kaže Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Kazna za preticanje u ovom slučaju je od 20.000 do 40.000 dinara, šest kaznenih bodova i tri meseca zabrane upravljanja. Ako neko zaista nije video ovaj znak, može da se oslobodi odgovornosti žalbom na kaznu.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE