Obrenovac, 08.12.2022

MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO OŠ U ZVEČKOJ


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 01.09.2022.
Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je izdvojeno odeljenje Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” u mesnoj zajednici Zvečka i ovom prilikom donirao ovoj školi novu sportsku opremu za novoizgrađenu fiskulturnu salu

Foto:obrenovac.rs


Događaju su prisustvovali predstavnici opštine Obrenovac i gradski menadžer Miroslav Čučković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević iskoristio je priliku i naglasio, da je u proteklim godinama izgrađen i adaptiran veliki broj školskih objekata, kao i fiskulturnih sala na teritoriji opštine Obrenovac.

– Velika je stvar što je našu seosku školu posetio ovako uspešan sportista i ovom prilikom obogatio je novom sportskom opremom , koju će učenici koristiti. Lopte, odbojkaška mreža, koševi, golovi biće od koristi našim najmlađim sugrađanima tokom školovanja, na čemu sam veoma zahvalan – rekao je Stanojević.

Udovičić je izrazio zahvalnost predsedniku Gradske opštine Obrenovac na pozivu da poseti osnovnu školu u mesnoj zajednici Zvečka i ovom prilikom pohvalio i podržao rad rukovodstva opštine.

– Drago mi je što danas, prvog dana škole, imamo priliku da se družimo kako sa prvacima, tako i sa ostalim osnovcima, da im poželimo uspešnu školsku godinu, kao i nova prijateljstva i druženja, ali i znanje koje će im značiti ceo život. Ulaganje u znanje je ulaganje u sadašnjost i budućnost, te je jedina stvar koju vam niko nikada ne može ukrasti – rekao je Udovičić.

On je istakao, da su uslovi u osnovnoj školi u mesnoj zajednici Zvečka pokazatelj timskog rada koji je usmeren na poboljšanje uslova svakodnevnog života građana svih delova Srbije.

– Zahvaljujem prethodnom predsedniku opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću, koji je pokrenuo akciju, da svaka mesna zajednica, selo, dobije ovakvu školu, fiskulturnu salu i da deca imaju fenomenalne uslove, ali i da Obrenovac bude primer ulaganja u omladinu, sport i obrazovanje – naveo je Udovičić.

Kako su fiskulturne sale mesta koja deca školskog uzrasta koriste tokom nastavnih, ali i vannastavnih aktivnosti, nova oprema biće od koristi za realizaciju različitih sekcija, ali i aktivnosti sportskih klubova koji koriste ovaj prostor.

– Ministarstvo omladine i sporta nastaviće svoju akciju doniranja sportske opreme i sportskih rekvizita širom Srbije. Cilj je da tokom ove školske godine, 1/3 osnovnih škola iz Srbije dobije novu sportsku opremu i rekvizite – poručio je Udovičić.

Direktorka Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” Vera Đorđević u ime svih zaposlenih u školi, kao i u ime učenika i njihovih roditelja, zahvalila je Ministarstvu omladine i sporta na donaciji i istakla da učenici ove škole sada imaju posebnu čast da uče i napreduju u jednoj od najopremljenijih škola u Srbiji.

– Učenici su bili posebno srećni, kada su videli šta su dobili od opreme, koja je falila našoj fiskulturnoj sali. Imamo dosta dece koja su opredeljena za bavljenje nekim sportom, pa je za njih ova donacija jako važna i milslim da će ovaj dan, kao prvi školski dan, posebno prvacima, biti dan za pamćenje – rekla je Đorđević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE