Obrenovac, 18.05.2021

Premijerno izvedena predstava 'Četiri praseta'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.09.2019.
Mališani gromoglasnim aplauzom nagradili novi komad 'Obrenovačkog pozorišta'

Foto:Printscreen
U pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac" premijerno je izvedena predstava pod nazivom "Četiri praseta". Reč je o novoj dečijoj predstavi u produkciji "Obrenovačkog pozorišta", koja je rađena prema tekstu legendarnog Branka Kockice.

"Njegov tekst prosto obiluje onim stvarima koje karakterišu njegovo stvaralaštvo. Puno ima obrta, tako da je nama bilo zabavno da nekim svojim glumačkim sredstvima prolazimo kroz te scene i da probamo da ih oplemenimo nekim našim energijama. Mislim da smo mi u tome potpuno uspeli", kaže glumac Zoran Ćosić.

Pored Ćosića, najmlađima su osmehe izmamili Danina Jeftić, Dimitrije Ilić, Peđa Damnjanović, Ognjen Drenjanin i Mihajlo Arsenović. Za režiju je bio zadužen Marko Jovičić.

Obrenovački glumci su ponovo bili na visini zadatka, a saradnja sa starijim kolegama poslužila je kao novo iskustvo i sredstvo da se dođe do osmeha najmlađe i najiskrenije publike.

"Uvek je dragoceno iskustvo kada radite sa nekim sa kim ranije niste imali priliku da sarađujete, pa kad su to još veliki glumci, starije kolege, onda je to iskustvo iz kog može mnogo da se nauči. Proces je prošao jako dobro, mi smo uložili mnogo želje, truda, pozitivne energije", rekao je glumac Ognjen Drenjanin.

Nesvakidašnja priča ispričana kroz ovaj komad bez sumnje je oduševila i decu, ali i njihove roditelje. Posle "Maze i Lunje" i "Čarobne mušmule", "Četiri praseta" donela su novu energiju, koja će vladati i kroz reprizna izvođenja.

A u "Obrenovačkom pozorištu" krčkaju se i novi komadi... Priprema se predstava "Pidžama za šestoro", koja će svetlost dana ugledati već sredinom novembra, kada će svoje snage ponovo udružiti obrenovački i mnogi poznati glumci.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE