Obrenovac, 12.05.2021

COTK 'TENT' PROSLAVIO 40 GODINA POSTOJANJA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.11.2019.
Tentovci su pred Obrenovčanima otvorili svoj 'Kofer uspomena'

Foto:lokalnenovine.rs
"Susret generacija" bio je prava prilika da se u Sportsko-kulturnom centru "Obrenovac" otvori "Kofer uspomena". Tako bi se ukratko mogao opisati dan kojim je Centar za očuvanje tradicije i kulture "TENT" obeležio 40 godina postojanja i uspešnog rada.

Izložbom narodnih nošnji i fotografijama sa mnogobrojnih turneja, kao i svečanom akademijom, Tentovci su Obrenovčane podsetili na svoje početke, ali i druge značajne trenutke.

Na sceni SKC-a nastupil su nastupili stariji i mlađi veterani, članovi izvođačkog ansambla, hor "Obrenovačke devojke", pevačka grupa "Đurđe" i Narodni orkestar.

"Svečanom akademijom, odličnim koncertom sa nizom sjajnih koreografija, sa učešćem svih naših sekcija, kao i učešćem veterana različitih uzrasta, koji će podsetiti sve nas, građane Obrenovca i publiku, kako je sve počelo", rekao je Sveto Dobrijević, predsednik skupštine COTK "TENT".

Prve koreografije 1979. godine odigrali su članovi Kulturno-umetničkog društva Termoelektrane "Nikola Tesla", da bi vremenom, iz društva bio stvoren Centar za očuvanje tradicije i kulture.

"Prvi korak je uvek sačuvati ono što su pre nas drugi uradili i stvorili, a nakon toga podići lestvicu bar za jedan stepenik više. Mislim da smo u tome uspeli, i u ovoj godini i u prethodnim godinama, bez obzira na to što smo imali ozbiljnih poteškoća sa finansiranjem. Reći ću da nas je naš osnivač, Sindikat TENT-a malo zapostavio, ali mi smo uspeli, zahvaljujući našim prijateljima, da ostvarimo sve naše programske ciljeve. Nadam se da će tako biti i ubuduće i da ćemo sve probleme razrešiti", kazao je Dobrijević.

Koncert pod nazivom "Susret genaracija" ispunile su igre iz cele Srbije, ali i one koje članovi COTK-a do sada nisu izvodili pred svojom publikom. Dok je za veterane to značilo povratak nošnji i dobro poznatim koracima, neki su se na ovaj veliki jubilej od istih i oprostili.

Na svečanoj akademiji održanoj povodom 40 godina postojanja i rada Centra za očuvanje tradicije i kulture "TENT" prijateljima i najzaslužnijim članovima dodeljene su plakete i zahvalnice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE