Obrenovac, 16.05.2021

Odigrana predstava 'Dogodine u isto vreme'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2019.
Milan Lane Gutović i Nela Mihailović nastupili pred obrenovačkom publikom

Foto:Printscreen
Predstava "Dogodine u isto vreme", rađena po tekstu kanadskog pisca Bernarda Slejda, izvedena je u subotu, u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac". Komad su obrenovačkoj publici doneli glumci Milan Lane Gutović i Nela Mihailović.

Na sceni SKC-a ispričana je priča o ljubavnicima Džordžu i Doris, koji se sreću jednom godišnje u isto vreme i u istom hotelu, kako bi podelili emocije i sve ono što im se u međuvremenu dogodilo.

"Ja bih to procenio kao klasičnu švaleraciju, to se kod nas u Srbiji tako zove. I ta švaleracija se produžila na niz godina, što se isto događa. Ta osoba sa kojom se viđa taj čovek praktično postaje njegova supruga, možda i voljenija supruga nego njegova supruga", rekao je Lane Gutović.

Sa komadom "Dogodine u isto vreme", tokom skoro dve decenije, upoznali su se ljubitelji pozorišta širom zemlje i sveta.

"U Kanadi su pozorišta retka, uglavnom su mjuzikli. Na te naše predstave su dolazili čak i Kanađani, koji ne razumeju jezik, ali su gledali slike i verovatno upoređivali sa nekom predstavom Bernarda Slejda koju su imali prilike da gledaju. Nisam čuo negativne komentare i nisam čuo čak ni negativan prijem publike, iako smo sa ovom predstavom bili i u Australiji, Kanadi, Americi", kazao je Gutović.

Legendarni filmski, televizijski i pozorišni glumac osvrnuo se i na godinu na izmaku, rekavši da se, bez obzira na brojna ostvarenja, primećuje stagnacija u domaćoj kinematografiji.

"Mi godine brojimo praktično po uspesima, neuspesima i tako dalje. Ja nisam imao neuspehe, ali svaki čovek i stagnaciju računa u neuspeh, jer čim staneš, ti si zapravo krenuo unazad. Stalno imam utisak da u pozorištu, filmu, na televiziji, bez obzira što se snima mnogo, što je produkcija velika, mi stojimo", smatra Milan Gutović.

"Dogodine u isto" vreme je poklon predstava Gradske opštine povodom 160 godina postojanja Obrenovca i samo je jedna u nizu manifestacija koje su priređene radi obeležavanja velikog jubileja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE