Obrenovac, 16.05.2021

Besplatnom projekcijom filma „Stela“ počinje 16. Kids fest


Izvor: Danas | Obrenovac, 13.12.2020.
Uz ograničene kapacitete sala, od 16. do 27. decembra u bioskopima širom Srbije, kao i na online adresi mojoff.net počinje 16. KIDS FEST.

Foto:Pixabay/geralt
Besplatnom projekcijom filma “Stela” reditelja Stojana Vujičića u sredu, 16. decembra, u bioskopu Kombank Dvorana počeće ovogodišnji dečiji filmski festival KIDS FEST, ukazujući na srećan početak još jednog izdanja festivala.

Uz prisustvo Hristine Popović, glavne glumice ostvarenja STELA snimljenog u srpsko-makedonskoj koprodukciji i uz ograničeni broj posetilaca, a u skladu sa epidemiološkim merama, počeće šesnaesti po redu dečiji festival koji ove godine osim u bioskopima širom Srbije predstavlja deo svog programa i u Online bioskopu MOJ OFF.

Film “Stela” prema rečima reditelja Vujičića je priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos jedanaestogodišnjeg Nikole i njegove okoline.

Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, 11-godišnji dečak Nikola beži od kuće. Stela, pas šarplaninac, je jedina koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

“Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi,” rekao je reditelj Vujičić dodajući “Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – STELA je film o nadi koju bi trebalo imati. Imam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu.”

Prepoznat od strane brojnih međunarodnih filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, ovaj put prema kazivanju reditelja Vujičića, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena – međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

U ostalim ulogama našli su se: Toni Mihajlovski, Dejan Lilić, Petar Manić, Simeon Moni Damevski.

Režija: STOJAN VUJIČIĆ Scenario: EVA KAMČEVSKA Producent: OGNEN ANTOV Koproducenti: JOVANA KARAULIĆ, NICOLE ACKERMANN, SASCHA SEIFERT

Film je realizovan od strane DREAM FACTORY MACEDONIA u koprodukciji sa Akcija Produkcija & Mouna GmbH Film & Media Studios.

16. KIDS FEST trajaće punih dvanaest dana od 16. do 27. decembra, u bioskopima širom Srbije i u Online bioskopu MOJ OFF.

Više informacija o programu biće naknadno objavljene na sajtu www.kids-fest.com.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE