Obrenovac, 12.05.2021

Harison Ford u petom i poslednjem filmu serijala o Indijani D┼żonsu


Izvor: Danas | Obrenovac, 13.12.2020.
Snimanje treba da po─Źne na prole─çe 2021, a film treba da iza─Ĺe u julu 2022. godine.

Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA


´╗┐

Glumac Harison Ford (78) ponovo ─çe staviti karakteristi─Źan šešir Indijane D┼żonsa u petom i poslednjem filmu u serijalu avantura neustrašivog arheologa koji se o─Źekuje u bioskopima u 2022. godini, zvani─Źno je objavio Dizni što je obradovalo danas hiljade obo┼żavatelja na društvenim mre┼żama.

„Mi smo u fazi pretprodukcije za novi i poslednji film o Indijani D┼żonsu i naravno Indi li─Źno, Harison Ford vra─ça se da završi putovanje te legendarne li─Źnosti“, rekla je predsednica Lukasfilma Ketlin Kenedi na konferenciji koju je grupa Dizni ju─Źe organizovala za investitore.

Za razliku od ranijih nastavaka serijala Stiven Spilberg koji je prvobitno predvi─Ĺen za reditelja ali kasnije preba─Źen u produkciju ne─çe biti više iza kamere. Njegovo mesto preuze─çe D┼żejms Mengold (Logan, Le Man 66) koji ─çe re┼żirati peti deo filmskog serijala, rekla je Kenedi.

Snimanje treba da po─Źne na prole─çe 2021, a film treba da iza─Ĺe u julu 2022. godine.
Harison Ford, ve─ç poznat u to vreme interpretacijom Hana Soloa u Ratovima Zvezda, preuzeo je ulogu Indijane D┼żonsa u filmu „Otima─Źi izgubljenog kov─Źega“, u re┼żiji Stivena Spilberga.

Film je imao svetski uspeh i usledila su još dva u serijalu po─Ĺednako popularna, „Indijana D┼żons i ukleti Hram“ 1984. i „Indijana D┼żons i poslednji krstaški pohod“ 1989. sa pokojnim Šonom Konerijem u ulozi arheologovog oca.

─îetvrti nastavak „Indijana D┼żons i kraljevstvo kristalne lobanje“ i dalje sa Harisonom Fordom, 2008. godine imao je finansijski uspeh ali je hladno primljen od kriti─Źara i dela obo┼żavatelja.

Dizni je 2016. objavio nastavak i kraj avanture Indijane D┼żonsa sa izlaskom filma prvobitno predvi─Ĺenog za 2019, ali je projekat kasnio zbog neslaganja producenata, scenarista i Stivena Spilberga i kasnije zbog pandemije kovida 19 koja je poremetila kalendar velikih holivudskih produkcija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE