Obrenovac, 18.05.2021

NAŠARAJTE JAJA SA SVOJOM DECOM, SLIKAJTE IH I PRIJAVITE ZA IZLOŽBU


Izvor: Telegraf | Obrenovac, 11.04.2020.
Fotografije najlepše išaranih jaja biće nagrađene.

Foto: Pexels/Cottonbro


U susret najvećem hrišćanskom prazniku - Vaskrsu, Dečji kulturni centar Beograd osmislio je način kako da podstakne mališane da svojom maštom i kreativnošću obraduju bake i deke sa kojima neće biti u mogućnosti da provedu ovaj praznik zbog pandemije korona virusa.

Iz DKCB navode da Vaskrs u vanrednim okolnostima podrazumeva obeležavanje ovog hrišćanskog praznika bez tradicionalnog okupljanja sa porodicom i prijateljima, ali da to ne znači da ne možemo da obradujemo svoje bake i deke, rodbinu i prijatelje kreativno oslikanim vaskrsšnjim jajetom, koje im možemo pokloniti kad se završi vanredno stanje.

Do tada, fotografiju oslikanog vaskršnjeg jajeta svi zainteresovani mogu poslati na mejl zabakeideke@dkcb.rs ili na Fejsbuk grupu Kreativna deca za bake i deke (#kreativnadecazabakeideke).

Nakon završetka vanrednog stanja, Dečji kulturni centar Beograd prirediće izložbu pristiglih fotografija pod nazivom "Moja čuvarkuća" u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8.

Autori najboljih radova, po oceni žirija, biće nagrađeni knjigama i diskovima iz produkcije Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Konkurs je namenjen deci i mladima, uzrasta od 3 do 18 godina, u zemlji i dijaspori.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE