Obrenovac, 29.11.2022

FILMOVI, MUZIKA, IZLOŽBE...


Izvor: Nova.rs/Mona Cukić/Lokalne novine | Obrenovac, 22.08.2022.
Bogat program Zemun festa

Foto:Shutterstock


Sedmi po redu, Zemun fest održaće se na tri lokacije u Zemunu od 24. do 28. avgusta. Organizatori ovog festivala, koji spaja muziku i film, stare i mlade, Zemunce i one koji to nisu, ističu da su ponosni na činjenicu što će i ove godine sadržaj festivala nadmašiti sve predhodne.

– Kada smo počinjali, bili smo mladi ljudi sa velikim idejama. Zemun fest je bio odgovor na nedostatak sadržaja u oblasti kulture i umetnosti, pre svega, filmske, koja je nestala zajedno sa privatizacijom i zatvaranjem bioskopa. Danas, skoro deset godina kasnije, Zemun fest je, zahvaljujući podršci institucija, opštine Zemun, grada Beograda i Ministarstva kulture i informisanja, nadmašio sva naša očekivanja i nadanja. Zato smo posebno ponosni što je Zemun fest postao platforma koja pruža pomoć kreativnim ljudima koji su na početku i kojima je možda najveći izazov da njihova autorska dela budu predstavljena širokom auditorijumu – poručuju organizatori.

Iz godine u godinu nastoje da Zemun fest ima što bolji muzički i filmski program. Ove godine, svoje radove će predstaviti i mladi umetnici, čija su dela već prepoznata i sa oduševljenjem prihvaćena na izložbama širom regiona.

- Tokom pet dana festivala trudili smo se da napravimo dobar balans između popularnih filmova i onih koji će premijerno biti prikazani na festivalu. Godine 2013. smo počeli kao filmski festival, dok je danas Zemun fest mnogo više od toga, ali ono po čemu smo prepoznatljivi brižljivo negujemo - kažu organizatori.

Festival otvara film Duška Kovačevića, "Nije loše biti čovek", a zatvara film "Bilo jednom u Srbiji" u režiji Petra Ristovskog. Priliku da se prikažu javnosti dobiće i mladi stvaraoci - režiseri, muzičari, glumci i mnogi drugi umetnici.

Zemun fest biće pozicioniran na nekoliko lokacija. Glavni filmski program održaće se na Velikom trgu, Festival studentskog filma, koji je ujedno i takmičarski program, na Magistratskom trgu, dok je muzička scena na Zemunskom keju. Osim pomenutog programa, održava se poseban dečji program tokom vikenda na Velikom trgu, dok se na Magistratskom trgu prikazuju ekološki i drugi filmovi u okviru revijalnog programa. Na Zemunskom keju tokom trajanja festivala biće postavljen noćni market i samostalna izložba od recikliraniog ekološkog otpada Danice Maksimović.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE