Obrenovac, 18.05.2021

VI┼áE OD 100 RAZLI─îITIH SADR┼ŻAJA IZ KULTURE U DIGITALNOJ FORMI


Izvor: Danas Online,Lokalne novine | Obrenovac, 02.04.2020.
Uz podr┼íku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je vi┼íe od 100 razli─Źitih sadr┼żaja u digitalnoj formi, saop┼ítilo je ministarstvo

Foto:Bojan Cveji─ç


Iako su, kako isti─Źu, ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vode─çi ra─Źuna o zdravlju gra─Ĺana Srbije i po┼ítuju─çi mere Vlade uvedene zbog pandemije virusa Kovid-19, kultura nije ostala nedostupna gra─Ĺanima.

ÔÇ×Pozori┼íne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko Jutjub kanala. Virtuelne ture muzeja, arheolo┼íkih lokaliteta, spomenika kulture, dostupne su na jedan klik. Knjige, ─Źasopisi i drugo ┼ítivo dostupno je na internet prezentacijama biblioteka, arhiva i izdava─Źa. Uz to, deo sadr┼żaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima. I u vremenu te┼íkom i punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost kori┼í─çenjem digitalne tehnologije koja se pokazala od velikog zna─Źaja za rad u kriznim dru┼ítvenim situacijamaÔÇť, navodi se u saop┼ítenju Ministarstva kulture i informisanja.

Tako─Ĺe zahvaljuju kulturnom i kreativnom sektoru na podr┼íci i aktivnostima u ja─Źanju i oplemenjivanju duha u ovim slo┼żenim vremenima i poru─Źuju #OstaniKodKu─çe sa kulturom i sadr┼żajima koje mo┼żete na─çi na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: www.kultura.gov.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE