Obrenovac, 18.05.2021

NAŠE ZLATO


Izvor: blic.rs,P. Vujanac,Lokalne novine | Obrenovac, 03.03.2020.
Marija treći put trijumfovala na međunarodnim susretima flautista

Foto:P. Vujanac / RAS Srbija


Na najstarijem i najvećem festivalu flaute na Balkanu, međunarodnim susretima flautista „Tahir Kulenović“, apsolutni trijumf postigla je mlada umetnica iz Valjeva Marija Obradović.                                              

Domaćin festivala koji organizuje Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, bila je po 22. put valjevska Muzička škola “Živorad Grbić”, na čijoj sceni je nastupilo 153 flautista iz 30 muzičkih obrazovnih institucija iz šest država regiona, uz podršku 48 pedagoga i 41 klavirskih saradnika.              

Apsolutni pobednik ovogodišnjih susreta flautista i dobitnica nagrade koju dodeljuje porodica profesora Tahira Kulenovića je Marija Obradović. Marija je učenica šestog razreda škole “Živorad Grbić” u klasi profesorke Zorane Matić, a po treći put je u svojoj mladoj, ali bravuroznoj karijeri, proglašena za apsolutnog pobednika ovog festivala flaute.                                                       

Talentovani flautisti, uzrasta od 7 do 23 godine starosti, takmičili su se u nekoliko kategorija. U kategoriji kamerni ansambli osnovne škole laureate su ansambl “Flautissti” iz zemunske Muzičke škole “Kosta Manojlović” i MŠ “Vladimir Đorđević” Beograd, dok je u kategoriji kamerni ansambli srednje škole pobedio je ansambl “Duo Sofija i Kristina“  škole “Ljubomir Pipkov“ iz Sofije. Što se tiče pojedinaca, u kategoriji osnovne muzičke škole pobedila je Olga Zurovac, učenica drugog razreda MŠ “Vladimir Đorđević“ iz Aleksinca, dok je Valjevka Marija Obradović proglašena laureatom u kategoriji cele srednje škole. Konačno, u kategorije Muzičke Akademije najbolja je bila Ane Franciska Fundalić, studentkinja Akademije za glazbu u Ljubljani.                

Takmičare na susretima flautista “Tahir Kulenović” je ocenjivao žiri koji su činili profesori muzičkih akademija i srednjih muzičkih škola iz Beograda, Ljubljane, Skoplja, Sofije, Novog Sada, Podgorice i Valjeva.               

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE