Obrenovac, 18.05.2021

PREMIJERA 'LJUBAVI DO GROBA'


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2019.
Generacijski jaz i sukob vrednosti na sceni UK 'Vuk'

Foto:Aleksandar Stojković/Promo
Generacijski jaz, sukob novih i starih vrednosti i drama bračnog para koji se glođu u staračkoj usamljenosti u osnovi je predstave “Ljubav do groba” reditelja Vladimira Lazića.

Beogradska premijera zakazana je za večeras u 20 časova u Ustanovi kulture "Vuk". U predstavi po tekstu Miodraga - Mije Ilića igraju Milenko Pavlov, Snežana Savić i Marina Vodeničar, a priču najbolje oslikava rečenica koju je Pavlov uzeo za moto predstave: "Dok sam ja sanjao budućnost, drugi su razgrabili sadašnjost".

Bračni par bivših ekvilibrista pokušava da opstane u cirkusu novog doba čiji su trapezi i žice skrojeni od pohlepe, beskrupuloznosti i izopačenosti svake vrste a koje glumački dočarava njihova komšinica (Marina Vodeničar) u pokušaju da se dokopa njihovog stana.

- Nije u pitanju samo generacijski, već jaz između jedne generacije vaspitavane na građanskom moralu u kome su se znala neka pravila i generacije pobrkanih i pomerenih društvenih vrednosti i merila kojoj je materijalno prioritet svih prioriteta. Ovaj komad na mučan način otkriva krhkost starijih i brutalnu amoralnost novih generacija. Istovremeno, i među ovo dvoje supružnika se rasplamsava sukob jer potiču iz porodica suprotstavljenih ideoloških uverenja - kaže Pavlov i napominje da se sa onim što obrađuje ova predstava na još drastičniji način sreće u svakodnevnom životu:

- Ne želim ni da slušam ni da gledam ovo što se može čuti i videti napolju. Na ulici ili u gradskom prevozu gledam odsutne i asocijalne mlade ljude od kojih me hvata jeza. I kada pokušam da komuniciram sa njima, ne ide, tako da sam iskreno zabrinut za njihovu i našu budućnost - zaključuje jedan od naših najboljih komičara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE