Obrenovac, 18.05.2021

KOMAD ZA NAJMLAĐE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 13.12.2019.
Premijera predstave 'Nemušti jezik' u režiji Milana Karadžića

Foto:Promo
U subotu, 14. decembra Pozorište “Boško Buha” premijerno će izvesti predstavu za decu “Nemušti jezik”, Miodraga Stanisavljevića u režiji Milana Karadžića u dva termina; 12 i 20 časova, a predstava se izvodi na sceni UK Vuk S. Karadžić.

Reditelj i autorska ekipa napominju: “Komad “Nemuši jezik” deci je poznat pre svega kao narodna bajka koju obrađuju kao deo školskog plana i programa. Ovom predstavom, želeli smo da im ponudimo novo, netradicionalno, viđenje te priče. Odnosno, da na nov način tretiramo temu nemuštog jezika, komuniciranja i prožimanja čoveka i prirode. Preplićući žanrove i stilove, scenske i muzičke pravce, i mi na neki način pokušavamo da progovorimo “nemuštim jezikom”: da nađemo način da ova predstava komunicira sa današnjom mladom publikom, jezikom koji je njoj samoj i uzbudljiv”.

Uloge tumače Vukašin Jovanović, Andrijana Oliverić, Katarina Marković, Teodora Ristovski, Miona Marković, Srna Đenadić, Olivera Bacić I Bojana Stojković. Boris Maksimović je scenograf, Zora Mojsilović kostimograf, Irena Popović kompozitor.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE