Obrenovac, 16.05.2021

U SLAVU JEDNE OD NAJVEĆIH LEGENDI SVETSKE MUZIČKE SCENE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2019.
Prinsov bend 16. i 17. decembra u srpskoj prestonici

Foto:GettyImages/Jonathan Daniel
"Nju pauer dženerejšen" (The New Power Generation) u slavu svog frontmena, mentora, brata i jedne od najvećih legendi svetske muzičke scene Prinsa, održaće dva koncerta 16. i 17. decembra u beogradskom klubu Bitef art kafe, u okviru koncertnog serijala "Musicology Barcaff sessions".

Bivši članovi Prinsovog benda Nju pauer dženerejšen su, nakon njegove smrti, ponovo zajedno nastupili na zvaničnom tribjut koncertu koji je organizovan u čast Prinsa 2016. godine.

Zadužen za ovo ponovno ujedinjenje je klavijaturista Moris Hejs (Morris Hayes), koji je bio i Prinsova desna ruka i muzički direktor benda godinama.

On je spojio članove originalne postavke, dok su im se kao gosti priključivali drugi muzičari, što je rezultiralo nezaboravnom muzičkom proslavom, koji su fanovi okarakterisali kao nastup koji je istovremeno energičan, ali i isceljujući.

Uobičajeni komentar je bio da je koncert "baš ono što im je trebalo, sada kada Prins više nije tu".

Uzimajući u obzir oduševljenje publike i fanova nakon ovog istorijski vrednog koncerta, Morris, Sonny T, Tommy Barcarella, Tony M, Damon D i Levi Seacer su se našli sa jednim od Prinsovih bivših menadžera kako bi razmotrili opciju da naprave turneju u čast Prinsovog života i njegove muzike.

Tako se rodila NPG turneja sa Prinsovim pesmama.

Ono što karakteriše NPG jeste njihov, pre svega, filozofski pristup.

Retko se za kojeg muzičara može reći da ima radnu etiku kao što je to bio slučaj sa Prinsom. On je bio izvođač koji bi publici uživo oduzeo svaki delić pažnje i preusmerio ga na svoj nastup.

NPG nastavljaju da sviraju kao da je njihov "šef" i dalje na sceni.

Njihovi nastupi su neprestani muzički kaleidoskop najpoznatijih hitova iz svih perioda Prinsove karijere.

Ovim koncertnim spektaklom zatvara se jesenji deo sezone Musicology Barcaffe Sessions, koji je obeležen rasprodatim koncertima muzičara kao što su Hindi Zahra, Brend nju hevis (The Brand New Heavies) i gitarista Vulfpeka Kori Vong.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE